Cum alegem scaunul potrivit pentru birou

De-a lungul ultimelor decenii, oamenii au devenit sedentari si multi isi petrec in medie, peste sapte ore pe zi stand la birou. Munca de birou presupune o activitate desfasurata mai mult timp pe scaun, in fata calculatorului, ceea ce poate afecta serios sanatatea, mai ales daca scaunul nu ofera confortul necesar si nu asigura o pozitie buna a spatelui.

Un scaun prost montat te forteaza sa adopti o postura incomoda, ceea ce poate duce la dureri de spate si de gat. Exista nenumarate modele, de la cele rotative pana la cele ergonomice, ajustabile sau nu, cu spatare joase, medii sau inalte, cu sau fara brate.

De cele mai multe ori suntem tentati sa alegem modelul scaunului in functie de stilul de design interior al incaperii, si nu dupa gradul de confort pe care ni-l ofera, iar cei care desfasoara mai mult de patru ore in fata calculatorului vor cunoaste efectele negative date de un scaun nepotrivit.

Pentru a face alegerea potrivita trebuie sa iei in considerare mai multe aspecte. Scaunul trebuie sa aiba o inaltime potrivita. Un scaun ergonomic ar trebui sa va permita ajustarea in inaltime a sezutului pentru a va permite sa stati comfortabil cu picioarele pe podea si cu genunchii la un unghi de 90 de grade si paralel cu soldurile dumneavoastra. Este foarte important ca spatele sa fie foarte bine sustinut. Scaunul ar trebui sa va permita sa adoptati o pozitie corecta si sa va asigure confort pentru zona lombara.

Scaunele care au pernele mai pronuntate in zona lombara sau sezutul din burete ofera un suport uniform si reduce stresul in punctele de presiune.Este important ca scaunul sa aiba suport pentru brate, acestea, fiind de asemenea, ajustabile. Daca sunt captusite cu piele sau cu burete e si mai bine deoarece greutatea este distribuita uniform, reducand presiunea asupra coatelor. Bratetele si coatele trebuie sa se sprijine usor de suportul scaunului in timp ce tastezi la calculator.

Materialul din care este confectionat este de asemenea important. Evitati materialele rigide, precum vinilul, deoarece nu sunt foarte comfortabile. Optati pentru cele din piele sau din materiale textile. Nu exista un model de scaun de birou potrivit pentru toata lumea, de aceea este important sa va asigurati ca scaunul este cel optim pentru voi, care sa va asigure confortul necesar, dar si o pozitie buna a corpului.

 

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro