Cum folositi portocaliul pentru un decor placut

decor orangeDoriti ca locuinta dvs sa fie intotdeuna calda si primitoare? Atunci aveti in vederea utilizarea portocaliului in toate tonurile sale. Este o culoare care aminteste de bostanii de  Halloween si de nuanta frunzelor toamna, dar care arata bine in decorul interior, in toate perioadele anului. Portocaliul a devenit un apogeu in materie de eleganta in moda vestimentara, in interioarele autoturismelor si, mai nou, in decorul interior. Tonurile discrete de portocaliu, ruginiul sau portocaliul transparent (culoarea mandarinei) sunt prezente in toate magazinele specializate in design interior. Exista cateva modalitati de a va juca cu aceste nuante, obtinand un efect de incalzire a atmosferei casei dvs.

Aduceti natura in casa dvs

Fructele si legumele (portocale, bostani si tartacute) pot forma puncte focale atragatoare. Frunzele in nuante de portocaliu, ruginiu, rosu si galben pot alcatui si ele un frumos buchet multicolor, care, asezat intr-un cos decorativ, poate constitui un accent atragator in apropierea usii de la intrare sau in foaier. Coronitele decorative din flori, sau ghirlandele, confectionate din frunze si fructe de toamna, agatate in exteriorul usii de la intrare, reprezinta elemente ornamentale, care pot adauga caldura exteriorului locuintelor dvs.

Adaugati savoare in bucataria dvs

 Se considera portocaliul ca fiind o culoare stralucitoare. Orice culoare are o latura stridenta si una delicate, principiu caruia i se supune si portocaliul, si oricare dintre  nuantele cuprinse intre aceste doua extreme poate constitui o alegere potrivita pentru casa dvs. In bucatarie, portocaliul poate strarni imaginatia, folosit mai ales pentru dulapuri. Dacã va doriti o bucatarie mai linistita, alegeti pentru decor culori neutre si adaugati numai accente de portocaliu: cum ar fi pentru corpurile de iluminat sau pentru obiectele de sezut, de exemplu. Daca alegi portocaliul pentru bucatarie, trebuie sa-l folositi cu masura, altfel devine obositor. Colorati un singur perete in aceasta nuanta, iar pentru a-i reduce din intensitate, pe ceilalti trei vopsiti-i in alb.

Stimulati creativitatea

Pe langa faptul ca ofera iluzia amplificarii spatiului, portocaliul stimuleaza ochiul si creierul sa devina mai active si mai creative. Folositi aceasta culoare in zonele in care doriti sa va simtiti energizati si plini de creativitate: camerele-birou, camerele de lucru, camerele copiilor. Folositi o nuanta mai inchisa (ca cea a dovleacului) pentru zonele mai sofisticate si un ton mai stralucitor pentru zonele de joaca, tineresti. Alaturati portocaliului un roz aprins in camerele destinate fetitelor. Pentru camerele baietilor, portocaliul poate fi utilizat in combinatie cu negru, albastru sau violet.

Creati o atmosfera tropicala

Portocaliul este asociat cu vremea calda, cu zonele tropicale si cu relaxarea, astfel ca folosirea lui in amenajarile interioare poate conferi decorului o caldura aparte. Decoratiunile pentru ferestre, vopseaua pentru zugravit, tesaturile tropicale, pernitele decorative in nuante de portocaliu va induc un sentiment de relaxare si caldura si va determina sa va ganditi la plajele insorite. Asociati portocaliul cu galbenul pentru a intra in atmosfera specifica insulelor tropicale, fara a parasi confortul de acasa.

Comunicati o anumita stare de spirit

Daca preferati eleganta si indrazneala, portocaliul este culoarea dvs. Gasiti o piesa de mobilier indrazneata, intr-o nuanta frapanta de portocaliu si instalati-o in camera dvs: veti vedea cum spiritul se inalta in intreaga incapere. Portocaliul poate fi un punct focal intr-o camera si poate transforma dificila sarcina a decorarii intr-o activitate mult mai simpla. De exemplu, pentru un efect impresionant in fata unei canapele albe asezati un covor portocaliu, iar pe aceasta puneti cateva perne decorative in aceeasi nuanta. Camera dvs se va transforma dintr-una formala si rigida intr-una distractive si confortabila.

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro