Cum sa ai un mic iaz in gradina ta

pestiIn primul si in primul rand trebuie sa gasiti ceva din care sa nu curga apa. Puteti folosi o galeata mai mare sau o cada veche pe care nu o mai foloseste nimeni si a abandonat-o in spatele casei.

Pentru a pune in recipient pesti, spalati-l bine inainte pentru a va asigura ca nu vor muri din cauza anumitor substante toxice. Totodata daca gasiti o cada veche pe care vreti sa o intrebuintati pentru a va redecora gradina, asigurati-va ca aceasta nu este din cupru. Pestii mor foarte repede in cazile de baie care sunt fabricate din acest material.

De asemenea acestia nu tolereaza nici recipientele galvanizate din zinc.

Un alt mic detaliu la care trebuie sa va ganditi este adancimea recipientului in care veti depozita pestisorii. Acesta ar trebui sa fie destul de adanc incat apa sa nu se evapore rapid, sa nu se incalzeasca prea tare de la razele soarelui sau sa nu inghete in totalitate in anotimpurile reci.

Cu aceste detalii puse la punct trebuie sa mai cumparati doar pestisorii de la magazin si cateva plante care sa le oxigeneze apa si care totodata sa ofere noului "iaz" un aspect placut pe care toata lumea il va admira.

Pentru a nu schimba apa foarte des ar fi bine sa cautati la magazinul pentru animale si o pompa care se va ocupa de impuritatile din apa si o va pastra intr-o stare optima pentru pestisori.

GradinMea.ro

Comentarii:

sergiu postat pe 26 Iunie 2012
mda
am un ghiveci cu flori o sa imi fac din el un iaz superb...ce sfaturi ce oameni.multumim ca ne-ati lamurit

Cornel postat pe 30 Mai 2012
interesant
un articol interesant ... doar pt cei ce vor sa invete cum poti sa iti bati joc de cei ce cauta pe internet o solutie pt anumite probleme. Cazul meu: caut informatii despre felul in care sa imi amenajez un mic iaz si acum aflu ca pot folosi o galeata, o cada si de ce nu tronul de la wc (acesta din urma cu conditia sa nu mai pastreze din mirosurile straine pt a nu afecta dezvoltarea psihica a rechinilor ce il vor popula). Apropo, mi-a placut la nebunie comentul ce facea referire la amenajarea unei piscine intr-un lighian :)))

CEZARA postat pe 24 Aprilie 2011
pestii de iaz
am un iaz in gradina cam de 5m cubi, in el am 6 pesti adulti ,rosii si alb cu rosu pe spate .am o intrebare de ce se inroseste apa in el?

Gelu C. postat pe 09 Aprilie 2011
Galeata!?
hehehe..."ar trebui sa fie destul de adanc incat apa sa nu se evapore rapid, sa nu se incalzeasca prea tare de la razele soarelui sau sa nu inghete in totalitate in anotimpurile reci." Deci solutia perfecta GALEATA.

andrei m postat pe 02 Ianuarie 2011
super
un iaz intr-o galeata. super tare. ma gindesc cum ar arata piscina intr-un lighean. oamenii acestia ,ori sunt prosti ,ori nu au nici o treaba cu treburile astea

florin postat pe 06 Aprilie 2010
'iaz'
...spune o fata ca e grozav..c e grozav fetito?citeste cu atentie,cum poti face un iaz intr-o galeata mare...esti bleaga si tu si astia...

relu postat pe 06 Februarie 2010
grozav
nu conteaza specializarea e un exemplu bun si la indemana oricui

Iacob A postat pe 05 Noiembrie 2009
Cum sa ai un mic iaz in gradina ta
Aveti cum o sursa de unde pot achizitiona "o galeata mai mare" pentru a-mi face din ea un iaz? Care este specializarea voastra oameni buni?

Raluca postat pe 15 August 2009
...
grozav