Cum sa impachetam tablourile

Daca trebuie sa va mutati in alta locuinta sau birou sau doar doriti sa trimiteti colet niste tablouri personale va putem oferi cateva sfaturi practice pentru a le proteja cat mai bine in timpul transportului. Nimeni nu isi doreste un tablou frumos sau poate valoros care sa aibe colturile ramei ciobite sau chiar mai rau, panza taiata. Si daca aveti tablouri cu geam pe post de aparatoare atunci va trebui sa fiti si mai atenti cand le impachetati. Sa le protejati printr-o buna impachetare nu este un lucru foarte dificil si pentru a fi sigur de rezultat puteti sa va acordati tot timpul de care credeti ca aveti nevoie.

Primul pas este sa alegeti o cutie de carton mult mai mare decat tabloul in sine. Daca aveti o cutie plata este perfect daca nu, va trebui sa desfaceti una, pe laturile lipite sau capsate si sa-i dati forma dorita si anume mai plata pentru a proteja mai bine tabloul. Lipiti bine partea de jos a cutiei pentru a asigura o baza solida, cu banda adeziva din belsug.

            Al doilea pas este sa impachetati cu grija tabloul cu tot cu rama, in mai multe straturi de hartie desi ar fi de preferat folie de plastic cu bule de aer. Se pot folosi si umpluturile de polistiren. Impachetati tabloul ca pe orice cadou. Nu uitati sa asigurati folia de plastic cu bule si cu banda adeziva sau sfoara daca nu aveti altceva la indemana. Daca doriti o protectie aditionala pentru colturile ramelor atunci puteti sa cumparati bucati de polistiren special facute pentru colturi.

            Dupa ce aceste etape au fost parcurse cu succes puteti sa introduceti usor tabloul in cutie. Nu uitati sa sigilati cutia de carton cu banda adeziva si sfoara.

            Cu ajutorul unui marker scrieti pe ambele parti ale cutiei cu litere destul de mari si ingrosate cuvantul FRAGIL. Nu uitati sa mentionati tot pe cutie si locul unde va fi asezat tabloul: in sufragerie, dormitor, biblioteca, hol, birou etc.

Atunci cand incarcati tabloul in masina nu uitati sa il asezati pe o latura – daca este dreptunghiular, cazul cel mai intalnit, pe una din laturile lungi – pentru a suporta mai bine drumul. Niciodata sa nu-l asezati la orizontala, exista pericolul de a cadea alte obiecte peste el. Puneti tablourile in spatii de unde nu pot cadea sau deplasa. Asezati-le intre alte obiecte mai grele care nu se pot deplasa prea usor in timpul transportului.

            Un loc foarte bun pentru a proteja tablourile in timpul transportului este un dulap mai mic sau chiar sertarul unui dulap sau birou. Si pentru o mai mare siguranta impachetati si toate celelalte obiecte care se afla in sertar sau dulap.

            Daca ati ales varianta expedierii prin posta, atunci in afara de toate cele enumerate mai sus va trebui sa completati un formular de inventar al coletului in care sa mentionati scris citet toate datele dumneavoastra de identificare, in calitate de expeditor precum si pe cele ale destinatarului. Se vor mentiona toate datele de identificare ale continutului coletului, in speta tabloul cu toate dimensiunile, autorul si valoarea estimata. Se poate completa si o confirmare de primire pentru a sti cu siguranta cine a ridicat coletul. Nu mai trebuie mentionat ca va trebui sa scrieti din nou pe fata coletului datele expeditorului, inclusiv codul postal al localiatatii, iar pe spate toate datele personale ale dumneavoastra, expeditorul. Coletul se va taxa in functie de greutatea lui, de modul de trimitere, normal sau urgent, prioripost, de tara in care urmeaza a fi trimis, daca e cazul.

Comentarii:

eDCKzHYIXqSelgFE postat pe 18 Martie 2012
FxFGKSaNbQoWzE
Romania nu are nici o vina ca are o clasa politica de tot rasul.Asa ca nu pot sa nu iuebsc Romania pentru ca sunt ceea ce sunt si datorita ei. Iubesc muntii, dealurile, marea si imi doresc sa ne respectam tara si sa incepem sa facem dupa puterile fiecaruia dintre noi cateceva pentru ea.

Galeria ArtNova postat pe 07 Mai 2009
Alta varianta mai practica..
Tablourile cu rama trebuiesc impachetate antisoc separat si se utilizeaza, ceva mai ieftin, buretele care se pune sub parchetul laminat (2,5 mm este ideal pentru ca se poate plia si la colturi). Pentru a avea si o siguranta impotriva apei, pachetul astfel realizat se inveleste cu folie alimentara. Apoi totul in carton, banda adeziva. In cazul cand doriti sa impachetati mai multe tablouri fara rama, doar intinse pe sasiu, in primul rand trebuiesc unite si stranse cu folie pentru a nu exista miscare intre ele. Se urmeaza pasii expusi mai sus. Ca si mijloc de expediere, in cazul unui colet in care este ambalat un tablou cu rama, cu sticla de protectie, este bun de utilizat curieratul rapid. Va uram succes!!!