Decoratiuni pentru ferestre: perdelele

perdeleCine doreste sa-si infrumuseteze ferestrele are la indemana o multime de posibilitati. Ce fel de avantaje au perdelele si la ce trebuie sa ne gandim atunci cand dorim sa le achizitionam aflam in cele ce urmeaza.

Perdelele reprezinta - la fel ca si jaluzelele romane - o protectie a intimitatii, un paravan impotriva privirilor indiscrete ale celor de afara. Pentru ca in incapere sa nu patrunda razele soarelui foarte mult, indicate sunt perdelele din bumbac, deci cele putin mai groase. Acestea ne protejeaza si impotriva curentului si a frigului care se mai strecoara pe sub ferestre. In acest caz nu sunt recomandate alte texturi sintetice sau din panza. Acestea nici nu sunt necesare din punct de vedere estetic, deoarece acum avem posibilitatea de a aalege dintr-o sumedenie de forme, culori sau modele. In functie de marimea ferestrei perdelele pot fi mai lungi sau mai scurte. Spre exemplu, pentru fereastra de la bucatarie se potrivesc cel mai bine perdelele scurte, cele care acopera manerul de inchidere/deschidere pana la jumatate. In schimb recomandate sunt cele lungi, care ating podeaua pentru sufragerie sau ale incaperi ale casei. Tot acestea se potrivesc foarte frumos unui geam pe tot peretele.

Cum prindem corespunzator perdelele?

Se intampla sa gasim in locuintele mai vechi sine pentru perdele gata montate in tavan. In cazul in care ne mutam intr-o locuinta noua putem apela la sisteme mai noi in acest scop. Este necesar sa dam o atentie deosebita celorlalte accesorii de care avem nevoie pentru montarea si aranjarea perdelelor, sa ne orientam dupa marime, culoare, material, etc.

Idei decorative

Perdelele pot fi combinate in mod armonios cu o jaluzea romana sau cu o alta perdea pentru a obtine o atmosfera usor obscura in incapere. In acest caz trebuie sa avem in vedere ca sina sa fie dubla, deoarece astfel le putem manevra si aranja pe acestea fara nicio opreliste.

Sursa foto

InCasa.ro