Dionaea

 

Dionaea mai poarta denumirea de " plesnitoarea lui Venus". Aceasta este o planta carnivora cu capcana care creste in mlastinile din padurile Americii de Nord si Sud.

Frunzele Dionaeaei formeaza o rozeta bazala. Ficare frunza a plantei are petiolul latit. Pe limba se gasesc trei perechi de peri senzitivi aflati de o parte si de alta a nervurii mediane. Pe marginea limbului se gasesc dinti lungi.

Atunci cand o insecta se aseaza pe limbul frunzei si atinge perii senzitivi, cele doua jumatati ale limbului isi apropie brusc fetele lor superioare, iar dintii marginali se imbuca unii pe altii. Insecata care este astfel prinsa in capcana este digerata de diverse glande secretoare aflate pe fata superioara a limbului.

Comentarii:

vlad postat pe 03 Mai 2012
dionea
Va implor spunetimi si mie cam din cate in cate zile sai pun apa .Am avut 2 plante dionea si miau murit prima nu iam pus multa apa o udam din saptamana in saptamana a doua iam pus multa apa in fiecare zi.A,si cu lumina pot so o tin pe terasa nu o afecteaza soarele puternic.Va rog frumos ajutatima cu apa si lumina plizz.Multumesc.

necunoscut postat pe 28 Octombrie 2011
necunoscut
te pot ajuta eu tineo numai la lumina nu o uda de prea multe ori si hranesteo cu insecte

Alice postat pe 28 Octombrie 2011
dionaea
Tare!eu mai stiu daca vreti sa aflati ca se hraneste cu insecte si arahnide(habarnam ce sunt alea)

Cristina postat pe 22 Iunie 2009
dionea
As dori si eu o informatie de la cei care au o astfel de planta:am cumparat de 2 ori o dionea si am ramas doar cu ghiveciul;se usuca,nu pot avea noroc de ea.Fiului meu ii place aceste plante(si mie drept sa spun)si de dragul lui am cumparat-o.Ce anume ii place si ce nu,am incercat sa urmez instructiunile de pe eticheta ei,dar...