Drumul spre amenajarea ideala

tapet decorativDin ce in ce mai multi oameni pun pret pe confort si o locuinta frumoasa in care sa se poata retrage. Ce inseamna "a locui frumos" si cum pot ajunge sa imi gasesc propriul stil?

Cei patru pereti reprezinta spatiul in care ne recreem si si ne relaxam zilnic. In acelasi timp ei sunt si locul unde dam frau liber imaginatiei si creativitatii. A "locui frumos" inseamna mult mai mult decat a amenaja incaperile cu mobila chic. Stilul fiecaruia este alcatuit dintr-o diversitate de aspecte, incepand de la culori, tapet, amenajarea pe care o propune un designer sau pe care o faceti dupa gustul dvs. si pana la detaliile si accesoriile personale, precum tablourile sau micile obiecte decorative. De foarte multe ori obiectele vechi pot fi transformate doar cu ajutorul unei pensule si a unei vopsele, astfel incaperile primesc o noua "infatisare".

Pentru a ne simti bine in propria locuinta este nevoie sa ne punem cateva intrebari:
Cum folosesc aceasta incapere? Cum ma simt eu bine? Ce imi place? Marea problema reprezinta raspunsul ultimei intrebari si anume de a afla ce ne place de fapt. Culori puternice sau totusi discrete, cele reprezentative pentru Suedia sau totusi prefereti Toscana?

Cu timpul, dupa ce rasfoim reviste, ne uitam pe bloguri sau cerem sfatul specialistilor, ne vom da seama ce stil ni e potriveste, ce culori, ce ne dorim de fapt si cum este sa "locuiesti frumos". Cu toate acestea trebuie sa fim constienti ca amenajarea perfecta nu se dezvolta de azi pe maine, se schimba in continuu, se adapteaza noilor nevoi, trendurilor si gusturile personale, toate acestea reprezentand de cele mai multe ori "oglinda" proprietarului.

Tapetul cu un "look" maritim
Cerul albastru de azur, marea turcoaz stralucitor - fiecare viseaza la o casa pe malul marii. Cu putina imaginatia putem aduce oceanul tocmai la noi in locuinta. Tapetul in culorile maritime ne ofera oportunitatea ideala pentru acest lucru. Mai mult decat atat, incaperile se transforma in oaze de relaxare si pot fi amenajate intr-un mod diversificat.

Albastrul are un efect linistitor si reda echilibrul de care cu totii avem nevoie. Tapetul in aceste nuante ofera incaperilor o atmosfera primitoare, prietenoasa, iar din punct de vedere optic adancime. Albastrul - culoarea cerului si a marilor - este recunoscut prin faptul ca are efecte linistitoare. Totusi trebuie sa fim atenti atunci cand alegem nuanta si la marimea incaperilor. Daca culoarea este prea inchisa, camerele lasa impresia de spatiu putin.

Tapetul - modele si structuri
Tapetul in diferitele nuante de albastru si avand diferite modele si structuri impune accente individuale ale peretelui. Gama variata ale acestuia de ofera o multime de posibilitati: cei mai curajosi dintre noi optam pentru modele cu formate mari, cu design retro sau un look metalic, stralucitor. Totusi, si in acest caz trebuie sa fim atenti la marimea incaperilor, ca nu cumva efectul obtinut sa reprezinte exact contrariul celui dorit.

Foto: 1, 2

InCasa.ro

Comentarii:

ziUkpyIVB postat pe 22 Septembrie 2012
fVGgVBzGmhzA
Inseamna ca eu daca am avut prosoape noi-noute, lerineje la fel, sampon, sapun si tot ce poti sa iti doresti la confort la 160 Ron 2 persoane pe noapte intr-o pensiune in RO la Cheile Bicazului sa ma simt bine?Mie mi s-a parut pretul prea mare pentru o cabanuta, avand in vedere ca inafara exact aceleasi chestii le primeam cu 20-25 euro Cat despre chestii de genul tablou din nu stiu ce secol, si alte chestii inutile puse pentru stres si anti-relaxare, nu dau 2 bani pe ele. De fapt nu vad de ce as sta in camera cu o statuie care valoreaza mai mult decat tot ce are sau va avea vreodata tot arborele meu genealogic. Sa mor de frica sa nu-i rup vreun co sau sa nu sparg nush ce vaza?

mJbTYeWp postat pe 15 Septembrie 2011
sFRWVJuTpBDeQo
I thouhgt finding this would be so arduous but it's a breeze!