Dulceata de gogonele

Dulceata de patlageleIngrediente:
40 de gogonele de marimea prunelor
1 kg zahar
1/2 baton vanilie
zeama de la o lamiie
750 ml apa

Mod de preparare:
Fiecare gogonea se taie in jurul cotorului, scotandu-se pe aici, cu ajutorul unui ac de par, toata samanta. Se pregatesc pe aragaz trei vase cu apa clocotita. Se pun patlagelele curatate de simburi in primul vas si se lasa sa fiarba cam 4-5 minute. Se scot din aceasta apa si se pun din nou la fiert in al doilea vas cu apa clocotita, lasandu-le sa fiarba cam 10 minute. Se scot si se pun la fiert pentru a treia oara in cel de-al treilea vas cu apa clocotita timp de 10 minute, apoi se pun in apa rece, se scoate repede pielita de pe ele si se asaza pe un servet sa se zvante. In acest timp s-a pus zaharul la legat cu 750 ml apa, s-a luat spuma si s-a adaugat vanilia. Cand siropul este legat, nu insa prea tare, se pun gogonelele si zeama de lamaie. Se lasa sa fiarba la foc mic, curatand spuma care se mai formeaza, pana cand dulceata este bine legata. Se ia de pe foc, se acopera cu un servet ud si se pune in borcane dupa ce s-a racit.

Comentarii:

bwfchPVDrDGRiIU postat pe 23 Februarie 2013
DMEshQUGjCYPE
Nu am propriu zis un spaitu al MEU interior la exterior , een afară de o micuță cameră care functionează și ca biblioteca, și birou, și dormitor și absolut de toate, un fel de multifuncțională; tocmai de aceea, nu neapărat lipsită de personalitate, dar cu o explozie de detalii agloerate care să mă exprime.Singurul meu spațiu cu adevărat interior eemi este Sufletul. Unde e și loc, și culoare, și diversitate, și creativitate, dar mai ales unde e liniște, armonie și lumină. Este ceea ce mi-ar plăcea să se reveleze și vizualului cremuri și bejuri, verde crud cu alb mult, transparențe și mister totodată.Bianca A.Cluj-Napoca