ERICA

ERICAErica

Familia: Ericaceae
Aspect: tufa
Perioada de inflorire: noiembrie-martie
Expunere: soare, penumbra
Udare: medie

Originara din Europa si din Africa de sud, genul Erica cuprinde peste 700 de specii in diverse nuante de culoare, de la alb la rosu inchis.

Cultivare: Plantarea se face primavara, intr-un compost alcatuit din turba acida, pamant de flori cu frunze si nisip fin pentru a asigura drenajul. Planta se aseaza vara la umbra, se uda din abundenta, iar in perioada de crestere se adauga putin fertilizant lichid in apa de udat. Toamna si iarna se uda de 2-3 ori pe saptamana.

Reproducere: erica se inmulteste prin butasi (cca 5 cm lungime). Se obtin din ramurile laterale, la inceputul primaverii sau la sfarsitul verii si se planteaza in turba umeda amestecat cu nisip grosier. Vasul se introduce intr-un sac de plastic transparent pentru a mentine umiditatea. Cand au crescut pana la o inaltime de 7 cm, se transplanteaza in locul definitiv.

Pericole: Poate fi atacata de paianjenul rosu. Daca se pulverizeaza regulat apa peste planta, acest atac poate fi prevenit.

Specii si soiuri: Erica gracilis, Erica melanthera, Erica hyiemalis, Erica pageana, Erica carnea, Erica vagans. 
 

Comentarii:

ehDfyTXgRhfmaumTgX postat pe 17 Iulie 2012
DLfxxBGFzdpLBhL
I thought ppeole were over the tan thing. I'm black so I never had to worry about it, but why's it still a big deal? A lot of pale women are really beautiful.And another thing I hope the three blonde girls aren't really ur friends, because then it's kind of like you made fun of them and showed it to everyone on here. I know i'ts ur business and I don't agree with the tanning thing. Just sayin'. Be real.