Fursecuri cu banane

Fursecuri cu banane mIngrediente:
2 linguri unt, la temperatura camerei
1 cana zahar
2 oua
2-3 banane pasate
2 cani faina
2 lingurite praf de copt
un varf de lingurita bicarbonat
un varf de lingurita de sare
1/2 lingurita cuisoare
1/2 lingurita scortisoara
nuci si stafide

Preparare:
Untul, zaharul si ouale se bat pana devin o crema, dupa care se adauga si bananele. Separat, amestecati faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea, scortisoara si cuisoarele si adaugati treptat, cate o jumatate de cana, pentru a se incorpora bine. La sfarsit, adaugati si nuci pisate si stafide, daca doriti.
Aluatul se baga la frigider pentru o ora, dupa care, in tava unsa cu unt (sau pe pergament uns cu putin unt) se pune aluat cu lingurita. Se lasa la cuptorul incalzit in prealabil, pana cand devin aurii.

22.04.2007
Lavinia Rorich
Gradinamea.ro