Geamul in viata de zi cu zi

Geamuri de dimensiuni mari
In multe cazuri nu se utilizeaza sticla de grosime corespunzatoare, in timp ce specialistul care se ocupa de proiectare, realizare, are la dispozitie programele si tabelele necesare calculelor statice.

In institutii publice, in locuri circulate, se intampla des ca la realizarea intrarilor, peretilor de marimi mari sa nu se utilizeze sticla securizata (laminata), care si la o incarcare medie poate duce la spargere, si implicit la accidente grave.
Pericolul este si mai mare, in cazul in care suprafata de sticla porneste imediat de la linia podelei, respectiv unde incepe sub inaltimea de 1 m. In aceste locuri se recomanda utilizarea geamului securizat sau laminat.

Luminatoare, copertine
La executia acestora adesea se foloseste geamul termopan clasic, format din geam nesecurizat. In cazul executiilor adecvate, in asemenea locuri sticla din exterior este intotdeauna securizata, iar cea interioara laminata. In cazul geamurilor monolitice se recomanda utilizarea geamului securizat-laminat.
Luminatoarele traditionale realizate din sticla armata in anumite cazuri sunt corespunzatoare insa din punct de vedere estetic si a izolarii termice, dar nu intotdeauna reprezinta cea mai buna solutie.

Este important de amintit pe langa siguranta si izolarea termica, care cu ajutorul geamurilor speciale existente - cu mici cheltuieli suplimentare - se poate realiza foarte usor.

Sursa: casasibiroul.ro

Comentarii:

V3s75tPah postat pe 02 Septembrie 2013
mwvB4DYlnlY
ştirea cea mai importantă din calup este, sigur, cea refaritoere la timp. recomand diferite panouri de plasă (dacă nu gaseşti una de timp, merge şi cea de ţe2nţari) dispuse labirintic. sau, şi mai bine, een spirală. după ce te bucuri de el ce2t vrei (de ora 11 probabil cel mai mult), după ce l-ai degustat cum se cuvine, poţi să-i arăţi ieşirea. sau poţi chiar să-l păcăleşti, să-i arăţi o ieşire falsă...