Goana dupa casa de vacanta

casa de vacanta (a)

casa de vacanta (b)

casa de vacanta (c)

A inceput vacanta. Stati intinsi langa piscina. Alaturi aveti un cocktail racoritor si... cititi anunturile imobiliare?  Va oferim 6 sfaturi pentru achizitionarea unei case de vacanta.

Sunt oameni care isi propun sa ia o casa de vacanta dar pana la urma ajung sa cumpere o a doua casa (din puctul de vedere al dimensiunilor, costurilor de intretinere, etc.). Trebuie sa stiti de la inceput ce doriti. Daca vrei sa va cumparati o a doua casa, adunati cat mai multe informatii legate de zona spre care va indreptati atentia si cantariti bine optiunile. Sunt o serie de lucruri la care trebuie sa va gandtiti inainte de a pleca in vacanta si cateva la care sa va ganditi odata ajunsi acolo.

Inainte de a porni la drum...

1. Stabiliti ce vreti sa faceti
Majoritatea oamenilor care se gandesc la perspectiva unei a doua case o vad ca pe un
loc de vacanta, o investitie, o casa de odihna sau toate trei la un loc. Inainte de a incepe sa va interesati de locuri sau terenuri e mai bine sa va ganditi inainte daca aceasta a doua casa este un vis realizabil pentru stilul dvs. de viata. De exemplu, daca visati sa aveti o casa de vacanta in care sa va relaxati in fiecare weekend, dar serviciul va ocupa toata saptamana, sansele ca visul sa se indeplineasca nu sunt foarte mari, practic vorbind.

2. Cautati un agent imobiliar
Pentru potentialii cumparatori, legatura cu un agent imobiliar bun este foarte importanta.

3. Banii...
Fie ca ii aveti deja, fie ca veti obtine un imprumut de la banca, este bine sa rezolvati din
timp problema banilor.

4. ...si taxele
Modul in care veti folosi cea de-a doua casa va avea un impact asupra taxelor pe care
trebuie sa le platiti statului. Cititi legile ca sa stiti in ce situatie va aflati in situatia, de exemplu, in care intentionati sa inchiriati camerele altor persoane.

Odata ajunsi la fata locului...

1. Cercetarea zonei
Un lucru foarte important este sa cunoasteti bine zona in care urmeaza sa cumparati
sau sa construiti casa de vacanta. Vedeti cum arata spitalul, restaurantele si magazinele si asigurati-va ca orasul corespunde nevoilor dvs. (daca preferati un loc mai linistit, probabil ca nu doriti ca langa casa dvs. sa fie o terasa pe care sa cante muzica pana tarziu in noapte, etc.).

2. Vorbiti cu localnicii
Daca v-ati gandit sa cumparati sau sa construiti o casa intr-o zona, probabil ca ati auzit
de la cunostinte despre conditiile de acolo, sau ati fost chiar dvs. in vacanta, cand erati mici, si mai tineti minte ca era frumos. Daca aveti de gand sa stati mai mult timp acolo si mai ales daca aveti de gand sa inchiriati camere, trebuie sa stiti si cum este orasul si in afara sezonului.

Comentarii:

BnclZUxH postat pe 07 Iunie 2012
TuqbtsjP
Estimada e Linda Amiga c1urea:Que saudades imenass eu tinha do seu encantador blogue e de si.A maravilhosa amiga que e9, continua plena de ternura e de maravilha.Ente3o, tudo de acordo com os seus desejos?Espero que tenha um Excelente ano de 2010 extensivo e0 sua famedlia de sonho.Que saudades...meu Deus...este1 tudo mais deslumbrante e me1gico do que nunca.Olhe, recordei instantes preciosos de enternecer aqui.Beijinhos amigos de respeito, estima e imensa considerae7e3o.Um Blogue PERFEITO, o seu.Sempre a admire1-lapenaAinda se lembra de mim?Bem-Haja, extraordine1ria amiga de bem.Muito sucesso na vida, lhe desejo com sinceridade amiga.