Idei pentru amenajarea peretilor din baie

baieIn cazul peretilor din baie nu trebuie sa ii punem imaginatiei niciun fel de limite. Oferta in ceea ce priveste gresia si faianta sau alte materiale cu care se imbraca suprafetele este foarte mare si diversificata, ajungand de la cele mai modeste modele pana la cele mai sofisticate, de la pietrele naturale simple pana la cel mai scump mozaic.

Cea mai intalnita modalitate de a amenaja peretii in baie este aceea de a-I imbraca in placi de faianta, insa in ultimul timp, suprafetele vopsite in culori moderne si calde au devenit foarte indragite.

Regula de baza este urmatoarea: placile mari schimba din punct de vedere optic dimeniunea baii, facand-o sa para mai spatioasa. Cine opteaza pentru aceasta solutie poate sa aleaga si borduri sau brauri, decoratiuni simpliste sau mai sofisticate.

La fel ca in celalate zone si spatii ale locuintei, culorile joaca un rol foarte important si in ceea ce priveste baia. Astfel, nuantele calde si placute sunt foarte indragite, insa si care ne inspira acea prospetime tipica marii. Sunt persoane care prefera sa renunte cu totul la placile ceramice, la faianta, si amenajeaza peretii cu una din culorile preferate. Intre timp se gasesc in magazinele de specialitate vopsele pastelate, rezistente la apa si la aburi, dar care lasa totusi peretii sa respire.

In baie se formeaza zilnic aburi multi din cauza bailor si a dusurilor. Cu precadere in spatiile fara geam, doar cu aerisire tip ventilatie, exsta pericolul de a se forma mucegai, de aceea este indicat sa folosim vopsele speciale. O alternativa ar fi vopseaua acrilica.

Daca avem deja faianta aplicata pe peretii din baie, necesitam mult efort si munca pentru a o da jos si a vopsi peretii in nuanta dorita. De aceea putem opta sa vopsim peretii direct peste placile ceramice. Daca o placa este deteriorata sau pur si simplu dorim sa ii imbunatatim aspectul, putem lipi deasupra tatuaje speciale, care vor reda peretilor o nota personala.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro

Comentarii:

Denisa postat pe 18 Ianuarie 2015
vopsea pentru baie
Salut! Super articolul! Vreau sa renunt la faianta in baie si sa vopsesc peretii. Imi poti trimite, te rog, un mail cu nume de vopsele/ tehnici care se preteaza pentru bai? Mentionez ca baia mea nu are geam. Multumesc!

YfJbisEGgSrfpKxta postat pe 28 Aprilie 2012
gxpCweVGq
buna, as vrea sa amenajez putin casa de la tara. Pe scurt ar tbreui imbunatatita sistematizarea verticala (probleme cand ploua), aranjate caile de acces si sa gasesc un loc pt un dus solar si o toaleta in plus. Mi-a mai promis cineva ca imi face un releveu dar nu s-a intamplat. Nu ma grabesc, asigur transport si o atmosfera foarte vesela :D