Inghetata cu pere

inghetata cu pereIngrediente:
230 g ciocolata, zdrobita
1/3 cana apa
1/4 cana zahar
1/4 cana lichior sau nectar de pere
4 pere mici
3 linguri unt
2 linguri zahar
250 g inghetata de vanilie

Preparare:
1. Intr-un tuci amestecati ciocolata cu apa si 1/4 din cantitatea de zahar. Toate se topesc la foc mic, amestecand continuu. Turnati si lichiorul sau nectarul de pere. Dupa aceea lasati la o parte sa se raceasca putin.
2. Decojiti si taiati perele in sferturi, in functie de cat de mari sunt. Intr-o tigaie topiti untul, adaugati bucatile de pere si lasati-le la foc potrivit pentru 12 minute, pana devin maronii si fragede; se intorc din cand in cand pe ambele fete. Adaugati 2 linguri de zahar, amestecand usor pana zaharul se dizolva si perele sunt acoperite cu glazura de zahar.
3. Puneti inghetata in 8 cupe, adaugati cate 2 bucati de pere si sos de ciocolata.

Ies 8 portii.
Timp de preparare: 30 minute

Comentarii:

qGAqyomWGdIOXAlIKU postat pe 09 Mai 2013
fbQeRxsHSmHHfjq
I think most tombs look kind of scary, but I suppose that was more pouaplr in the past. The tips of those fingers breaking through the dome are kind of bizarre. Is the dead person trying to escape or is it a symbol for something?