Inghetata irlandeza

inghetata irlandeza cu ciocolataIngrediente:
4 galbenusuri de ou, batute
3/4 cana zahar
3/4 cana lapte
2 3/4 cani frisca
85 g ciocolata rasa
2 linguri praf de cafea instant
1/4 cana whiskey

Preparare:
Intr-un tuci se amesteca galbenusurile, zaharul, laptele, 3/4 cana de frisca, ciocolata si cafeaua instant si se lasa pe foc mediu, amestecand mereu pana cand se intareste. Se ia de pe foc si se mixeaza pana devine cremoasa, dupa care se transfera intr-un castron. Se pune la racit si se mai amesteca din cand in cand, iar apoi se toarna si whiskey.
In alt castron se bate restul de frisca pana cand se intareste, dupa care se incorporeaza in amestecul de ciocolata si whiskey. Se toarna intr-o forma, se acopera si se pune la congelator pentru 8 ore, sau pana cand s-a intarit. Inainte de a se servi, se lasa la temperatura camerei 10-15 minute.

Portii: 12
Timp de preparare: 20 minutes
Inghetare: 8 ore