Legume cu macaroane

Ingrediente
2 cepe
500 g macaroane scurte
4 rosii
1 morcov
1 conserva cu fasole verde
1 conserva cu boabe de porumb
50 g alune prajite.

Pentru sos:
6 linguri cu ulei
5 linguri cu otet alb sau otet de mere
1 lingurita cu zahar (facultativ)
sare
piper macinat
1 lingurita cu ardei iute tocat marunt
verdeata tocata (patrunjel sau marar)

Mod de preparare:
Se pun la fiert macaroanele, se strecoara si se amesteca cu putin ulei. Se curata si se spala ceapa, apoi se taie pe diagonala in 3-4 bucati. Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se taie in feliute subtiri. Morcovul se curata, se spala, se taie in cubulete. Se scoate fasolea din conserva, se scurge bine, la fel si boabele de porumb. Alunele se prajesc in tigaie, fara ulei, apoi se sfarama.

Legumele si alunele se pun intr-o salatiera, se toarna deasupra sosul bine batut si se servesc cu macaroane.