Luminati-va casa si sufletul pentru vara

         Mai ales acum cand zilele s-au lungit si totul s-a incalzit treptat, aveti nevoie de mai multa lumina si aer curat. Aduceti bucuria naturii in casa prin mici accesorii sau innoiri prin culoare sau stil.

          Nu este nevoie sa schimbati fiecare camera sau sa va reinnoiti mobila din toata casa, doar sa va ganditi putin cum sa o asezati pentru a favoriza lumina si aerul curat. Si poate prin schimbarile facute veti trece mai usor peste zilele prea calduroase care se anunta.

            Incepeti prin a renunta la accesoriile intunecate sau grele de genul cuverturilor sau pernelor, sau chiar sa mutati in alta parte piese de mobila grele din piele, de genul otomanului.

            Daca vopsiti holul sau veranda va fi suficient sa aduceti o nota de prospetime casei mai ales daca folositi nuante de galben citron, verde ca marul sau albastru ca cerul senin. Si clasicul alb este binevenit mai ales daca il regasim si in piesele de mobilier de genul scaunelor si meselor sau in perdelele si jaluzelele de la ferestre. Perdele vaporoase de voal sau satin vor completa de minune intreg ansamblu de accesorii pentru vara. Biblioteca se va deschide mult daca veti vopsi rafturile in alb sau daca aveti biblioteca din rigips, vopsiti peretele pe care e amplasata piesa de mobilier intr-o culoare vesela, optimista, verde sau albastra, realizand astfel un contrast inedit care va transforma peretele si mobila in punct de atractie.

     

            Revitalizati toate spatiile prin cumpararea de plante noi cu flori multe si frumoase, specifice verii. Amplasati-le mai ales in camera de oaspeti sau in dormitoare. Puteti completa atmosfera de vara si de sarbatoare folosind lenjerii de pat colorate si haioase, inflorate.

   

 Daca aveti timp si va pricepeti puteti sa faceti niste huse de material usor, uni sau inflorate pentru scaunele de la bucatarie sau din sufragerie. Acestea vor acoperi mobila inchisa la culoare, vor lumina un pic camera si dau senzatia de racoare si curat, protejand in acelasi timp si mobila de praf. Husele se spala usor si se usuca la fel de usor intr-o zi de vara torida.

     

Puteti sa puneti cateva printuri cu peisaje de vara sau teme botanice in rame de diferite marimi si culori sau forme ciudate, pe un raft, pe birou sau chiar pe o masuta. Sau puteti foarte bine sa schimbati cateva tablouri mai sobre si mari cu cateva mai mici si mai in ton cu anotimpul, adica uleiuri sau acuarele cu flori de camp sau de gradina.  

   
                       
   

 Si vesela poate fi innoita cu una mai inflorata sau mai abstracta daca preferati formele geometrice sau nuantele mai interesante. Si mai ales puneti-le la vedere, in special seturile de cafea sau ceai, dar mai ales seturile chinezesti pictate manual.

  
 

                In veranda scoateti scaunele sau masa din lemn alb, fier forjat in combinatie cu sticla si garnisiti-le cu pernute multicolore.

            Pentru gradina cautati piese de ornament artificial cum ar fi statui mici si albe, gardulete cochete vopsite in alb.

            Alegeti o tema estivala, fie ca sunt fructe sau flori, insecte sau marin si umpleti casa cu lucruri care amintesc de acestea. De exemplu daca ati fost la mare aranjati frumos un colt cu scoici de toate dimensiunile. Daca va plac fructele si gradinaritul in general aranjati cu talent cateva platouri cu fructe diverse sau cu flori de gradina, tranformandu-le in puncte de atractie.

www.incasa.ro

22 mart 2007

Altheate

Comentarii:

UzjAiqvMlZSTHITY postat pe 11 Mai 2013
QUpQzXOXqbXz
Heuvcka good job. I sure appreciate it.