Mobila cu oglinda

            Desi cunoastem oglinda inca din secolul al XIV-lea, aceasta a fost incorporata in mobila mult mai tarziu. Astazi oglinzile fac parte din orice casa, orice camera dar mai ales din mobilier.

             

Oglinda confera mobilei o anumita eleganta chiar daca este vorba de o mobila in stil traditional sau modern. Fie ca aveti un dulap cu oglinda sau o comoda pentru machiaj, toate acestea ne duc cu gandul la anii de glorie ai Hollywoodului, cand in filmele dar si in casele vedetelor la moda exista cel putin o oglinda mare sau cu forma interesanta, pe perete sau pe o piesa de mobilier. Nevoia de iluzie a spatiului dar si de reflectare a frumosului au fost principalele motive pentru care oglinda a insotit mobila.

            Si la urma urmei mobila cu oglinda aplicata are si o functionalitate practica, nu numai estetica.  Daca aveti un spatiu mic il puteti pune in valoare si ii puteti  conferi mai multa eleganta daca aveti o oglinda care sa mareasca si sa reflecte nuantele si liniile incaperii. De asemenea reflecta lumina si insenineaza incaperile mici sau mai intunecate. Sa nu mai amintim de placerea de a ne admiram ori de cate ori dorim.

            In afara de situatia in care sunteti cu totul indragostiti de oglinzi dar mai ales de propria imagine reflectata de ele, nu este nevoie si nici indicat sa amplasati mobila cu oglinda in incaperile foarte traficate unde pot fi sparte sau atinse de copii. Este destul de greu sa intretinem oglinzile pentru a arata ca noi.

  

            Mobila cu oglinda poate fi foarte buna in dormitoare, dressing sau orice camera careia doriti sa-I adaugati o nota fina si discreta de eleganta. Va sfatuim totusi sa va limitati la una sau maxim doua piese de mobilier cu oglinda pentru fiecare camera pentru ca altfel totul va incepe sa arate ca o casa de distractie de la un carnaval.

            Astazi tot mai multi producatori de mobila au ales varianta integrarii oglinzilor in mobilier. Puteti cumpara aceasta mobila chiar si de pe internet unde sunt expuse cataloage sau idei de decorare cu aceste piese.

        

            Oglinzile inserate pot fi simple sau din cristal. Lemnul va fi pus in valoare de oglinda, la fel si obiectele de metal. Exista mobila cu panouri de oglinda, de exemplu dulapurile.

        

        

Dulapuri suspendate, cu oglinda, intalnim in orice baie. Paravanele din metal si oglinda, precum si dulapurile joase cu sertare sunt cele mai des intalnite in dormitoare. Dulapurile mari cu oglinzi de sus pana jos sunt folosite in dormitoare dar si pe holuri.

  

www.incasa.ro

Altheate

19 oct 2007