Morcovul

Denumire stiintifica: Daucus carotaMorcovul
Familia: Umbeliferae
Origine: bazinul mediteraneean
Partea consumata: Radacina tuberizata
Perioada de inflorire: vara
Culoarea florilor: alba
Expunere: la soare
Tip de sol: profund, usor, bogat in humus, proaspat
Aciditatea solului: neutra
Umiditatea solului: normala

Inaltime: 30 cm
Tip de planta: leguma
Tip de vegetatie: bianuala
Tip de frunze: caduc

Plantare: primavara
Metoda de inmultire: seminte
Specii, varietati interesante:
-Daucus carotta "Longue lisse de Meaux" cu radacini lungi
-Daucus carotta Yellowstone de culoare galbena

Maladii si insecte daunatoare: muschiul de morcov, paianjenii, puricii.

Morcovul este usor de cultivat, prefera un sol sarat, argilos, daca nu, va creste prost. Se seamana semintele in sir, separate cam la 20 cm, iar in mai-iunie trebuie sa aiba caldura ca sa germineze.
La o luna dupa semanat, rariti-i la 6-7 cm.
Se culeg peste 3-5 luni si nu uitati sa ii udati.

Comentarii:

yUNfIhHUdgnJXkYd postat pe 17 Iulie 2012
NfRYROAfI
placere simpla: faina ingatrela de secara (3 lei juma de kil la plafar). apa (exista mai multe variante si preturi). se amesteca faina cu apa pe o farfurie. cam 2-3 minute. se fac turte. se coc pe gratar sau pe tabla. la aragaz. turtele sunt mai bune decat orice lipie cumparata. fara a mai vorbi de sanatate. eu imi fac placerea asta zilnic. daca nu mananc orez. cu bob lung. de la chinezii din dragon.