Myrtus

                                                                             Mirt  Mirt

Familia: Mirtaceae
Aspect: Arbust
Perioada de inflorire: Vara
Expunere: Plin soare
Udare: Redusa

In acest gen se inscriu cateva specii de arbusti cu frunze vesnic verzi, ovale sau lanceolate, de un verde-stralucitor si parfumate si flori albe.

Cultivare:dificultate medie. Se adapteaza foarte repede, indiferent de pamantul in care este plantat, cu conditia sa fie bine drenat. Primavara necesita udari regulate si introducerea in apa de udat un ingrasamant . Toamna si iarna se raresc udarile si se renunta la administrarea de ingrasamant.

Reproducere: Se inmulteste atat prin butasi, cat si prin seminte. Reproducerea prin butasi este lenta si dificila, acestia introducandu-se intr-un compost alcatuit din turba si nisip in parti egale. Insamantarea se fce primavara sub un capac de sticla. Se pot efectua si altoiri, daca se doresc efecte deosebite.

Specii si soiuri: Myrtus bullata, Myrtus conmunis. 
 

Comentarii:

LWDmifcieDzg postat pe 17 Iulie 2012
qWOCXayzKtbDDghw
sosesc si eu mai tarziu cu paerlcea simpla, pe care o experimentez chiar acum. O sticla de vin bun romanesc alb sec, ascult la casti (sa nu deranjez vecinii) ultimul album The Veils Sun Gangs. Recomandare la toata lumea, eu judec albumele dupa cate piese pot digera de la prima ascultare, ei fratilor, asta are 8 bucati vocea e prin categoria Kings of Leon macar una poate selectati in board-ul Guerilla, bineinteles daca nu se supara Paula Seling Seara buna