Natura din locuintele noastre

scaune din bambusDurabilitatea in ceea ce priveste locuinta noastra si amenajarea ei reprezinta o tema foarte importanta. De asemenea si in ceea ce priveste mobila este bine sa ne gandim din ce in ce mai mult si la mediul inconjurator. Moda se indreapta in directia materialelor naturale, a celor care rezista pe termen lung, dar si care protejeaza resursele din care este produsa. 

Atmosfera naturala
Prin intermediul materialelor naturale, precum iarba de mare, fibrele nucilor de cocos, panza si lemn, aducem o parte din natura in cei patru pereti. Mobila din lemn joaca un rol foarte important in ceea ce priveste amenajarea in interior. In ceea ce o priveste ar trebui neaparat sa acordam atentie locului de provenienta a lemnului, dar si prin ce modalitate si conditii a ajuns in atelierele fabricilor. Spre exemplu indicat este sa ne documentam mai mult mai ales cand este vorba despre mobila care intra la o reducere substantiala, deoarece in general acest lemn nu este de cea mai buna calitate, iar de multe ori acest lucru se vede dupa o scurta perioada de timp. Este foarte probabil ca lemnul sa provina si din comert ilegal, mai ales daca este vorba de lemn tropical. Cine doreste sa achizitioneze neaparat piese de mobilier produse din cest tip de lemn trebuie sa verifice daca ambalajul detine eticheta de certificare a calitatii.

In ultima perioada bambusul se vinde din ce in ce mai bine pe pietele lumii, deoarece acesta detine divesre avantaje: este tare, dar in acelasi timp usor si flexibil., nu se umfla si reactioneaza foarte bine atunci cand este umiditate mare.

Mobila si accesorii din lemn de bambus
Datorita calitatilor enumerate ale lemnului, mobila are o durata mai lunga de viata. Probabil de aceea in China reprezinta simbolul longevitatii. Bambusul detine si alte calitati: nu trebuie taiate paduri intregi asa cum se intampla pentru alte tipuri exotice de lemn, planta de bambus se ingrijeste foarte usor, nu are nevoie de ingrasamant sau pesticide, creste extrem de repede, iar dupa nici 5 ani tulpina de cativa metri inaltime ajunge la maturitate - acesta fiind un adevarat record!

Sursa foto

InCasa.ro

Comentarii:

evTPdcmPN postat pe 15 August 2012
GsfPHbTpaeG
Si pentru ca sunt rogirus, o completare la poza cu decoratiunile de pe Arcul de Triumf. Tu zici asa: Basoreliefurile Ferdinand si Maria sunt altele decat cele actuale, au cruci in loc de coroane si sunt inversate. Pe langa ce am semnalat mai sus, crucile respective sunt: deasupra lui Decebal: ordinul Mihai Viteazul (fondat de Regele Ferdinand), iar deasupra lui Traian: ordinul Virtutea Militara (fondat de Regele Carol I). Normal, au fost slefuite astfel incat detaliile mai fine sa dispara.Intr-adevar, pe cealalta parte, cea cu basoreliefurile Regelui si Reginei, apar deasupra si Coroana de Otel, respectiv Coroana Reginei Maria.In perioada comunista, in locul basoreliefurilor circulare de pe ambele fatete ale Arcului se gaseau motive florale, neutre dpdv poltic.

aejMKuSklLFzwpAIX postat pe 08 August 2011
wfPTfGEAk
Gee whiz, and I tohuhgt this would be hard to find out.