Ouale decorative pentru Pasti

oua de pasti 2012Ouale decorative pentru Pasti inveselesc locuinta

Ca in fiecare an, in preajma sarbatorilor pascale, ouale revin in atentia tuturor ca fiind cele mai inedite decoratiuni specifice ale perioadei ce se apropie din ce in ce mai mult.

Probabil ca nimeni nu-si imagineaza ca de Pasti sa nu decoreze masa cu oua care mai de care frumos pictate si aranjate, imbracate in haine de sarbatoare. Uneori ouale sunt atat de frumos accesorizate incat seamana cu mici opere de arta, pe care nu dorim sa le stricam ciocnindu-le conform traditiei.

Traditia oualor de Pasti este foarte veche, acestea fiind o componenta foarte importanta a sarbatorii pascale, reprezentand totodata si simbolul vietii. Mai demult, ouale erau inrosite si daruite in dimineata Invierii.

De-a lungul secolelor ouale au inceput sa apara pe mesele oamenilor vopsite si in alte culori. Astfel clasicului rosu i se adauga si nuante de galben, verde, albastru si auriu. In plus, astazi, ne este permis sa-i dam frau liber imaginatiei si creativitatii.

Avem posibilitatea de a cumpara vopsea din magazine sub forma lichida, de pulbere sau in fiole. Exista de asemenea culori care se dizolva in apa rece si culori care se amesteca in apa fiarta. De cee mai multe ori, dupa ce adaugam oul in apa clocotinda este indicat sa punem cateva picaturi de otet, deoarece acesta ajuta ca oul sa iasa uniform.

Iata cateva trucuri pe care vi le propunem noi pentru a va usura munca atunci cand pregatiti ouale:

1. Atunci cand folosim vopsea care se dizolva in apa rece este indicat sa o amestecam in pahare sau in recipiente din sticla, deoarece se spala mult mai usor si nu raman patate.

2. Dupa ce fierbem ouale, acestea nu trebuie clatite sau lasate in apa rece, deoarece acest lucru va diminua calitatea si durabilitatea vopselei, iar ouale se vor strica mai repede. In mod normal un ou poate fi tinut in frigider pana la 3-4 saptamani.

3. Pentru a se usca este bine sa asezam ouale pe o suprafata acoperita cu ziar sau folie de aluminiu

4. Ouale vor arata ulterior mai bine si vor straluci daca le vom unge cu putina margarina, ulei sau grasime. In plus, pe langa factorul estetic, oul va fi protjat si nu se va altera foarte usor.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro

 

Comentarii:

CCaMEdUixhSSVqAE postat pe 09 Iunie 2012
sFCAsUYGe
AndreAi putea sa incepi sa conzmteei de filme:-?? sau de muzica sau de actori sau mai stiu eu ce sa ii faci pe astia cu ou si cu otet si sa vezi atunci trafic:)) fani + persoane pro si contra.