Panzanella

Panzanella- Salata italieneasca cu paine -

Ingrediente:
300 g paine alba (din ziua precedenta)
8 linguri ulei de masline
700 g rosii
1 ardei gras (200 g)
1 ceapa rosie de apa (50 g)
1 legatura busuioc
1 catel de usturoi
1 lingura capere
4 linguri otet alb
sare
piper

Mod de preparare:
Se taie painea cubulete de circa doi cm. Se incing intr-o tigaie trei linguri de ulei si se prajeste painea, amestecand continuu, pana ce devine crocanta.
Se spala rosiile si se taie marunt. Ardeiul, curatat de seminte si nervuri, se taie fasii, iar ceapa - fideluta. Se spala busuiocul, se aleg frunzulitele si se toaca marunt, iar usturoiul curatat se preseaza sau se zdrobeste.
Se amesteca painea cu rosiile, ardeiul, ceapa si caperele si se adauga otetul batut cu restul de ulei, busuioc, sare si piper si, la sfarsit de tot, usturoiul. Se amesteca bine salata si se lasa 30 de minute la rece. Se gusta de sare si piper si se serveste garnisita - eventual - cu frunzulite de busuioc.

 

Comentarii:

sRFfxnefuiLJw postat pe 15 August 2012
rfglHNuLe
imi place vineri seara, imi place plaja si imi place sa inot, imi plac arltsnuturiee parfumate si reci, imi place cafeaua cu mult lapte, imi plac pisicile, imi plac cartile vechi, imi place muzica, imi place cand port haine noi, imi place sa ma indragostesc, imi place sa dansez si sa cant, imi place sa conduc