Paste cu prosciutto

paste cu prosciuttoIngrediente:
230 g pasta in forma de fundite
2 linguri ulei de masline extra virgin
60 g ceapa tocata
2 lingurite usturoi pisat
56 g Prosciutto di Parma taiata felii subtiri
400 g rosii
60 g mazare din conserva
240 g cicoare

Preparare:
Pastele se fierb dupa instructiunile de pe pachet si se scurg; se clatesc cu apa
calda, iar dupa ce se scurg din nou se pun intr-un castron mare si se lasa deoparte.
Intr-o tigaie mare se incinge uleiul, peste care se adauga ceapa tocata si
usturoiul pisat. Se lasa pe foc pentru aproximativ 3 minute, timp in care se amesteca din cand in cand. Se adauga jumatate din cantitatea de Prosciutto si se lasa pe foc inca 2 minute. Se pun si rosiile si fasolea si se lasa 3-4 minute, iar apoi se adauga rosiile si mazarea si se mai fierb inca 3-4 minute. La final se adauga cicoarea si restul de sunca; se fierbe pana se moaie cicoarea, in jur de 2 minute.
Se toarna peste pasta si se amesteca.
Se serveste calda sau la temperatura camerei.

Portii: 4.