Persea gratissima

Plantele prezinta frunze lungi de 20-30 de cm, verzi, mate, usor ondulate. CultivataPersea ca planta de apartament, nu infloreste. Avocado necesita lumina, plantele suporta razele directe ale soarelui, cu exceptia orelor de pranz din timpul verii. Se dezvolta bine intr-un amestec de pamant , compus din mranita si pamant de gradina. Plantele suporta destul de bine aerul uscat dintr-o incapere racoroasa. Vara necesita udare frecventa si pulverizare cu apa a frunzelor.
Inmultirea se realizeaza printr-un sambure care se aseaza cu baza in apa. Dupa germinare, cand planta are doua frunze, se face transplantarea intr-un ghiveci cu diametrul de 10cm. A doua transplantare se face atunci cand tulpina plantei atinge 30 cm, iar apoi din doi in doi ani, de preferat primavara.
Este recomandata taierea noilor lastari de mai multe ori, pentru a forta o ramificare bogata. Plantele de advocado sunt sensibile la fainare pe timp racoros si la atacul paianjenului rosu.

Comentarii:

mqYCiEWkcjie postat pe 23 Februarie 2013
heRBnbvrTqS
Camera mea am renovat-o anul truect si mi-am dorit sa o transform intr-un spatiu mai larg, cu putine lucruri dar in acelasi timp sa fie si un dormitor, loc de invatat, dar si un mini living. Asa ca am optat pentru culoarea mov, iar tavanul alb. Mi am pus un pat de o persoana, o mobila de aproximatix 2m latime , o noptiera, un fotoliu si o masa raotunda pe care pot pune laptop-ul si un scaun. Nu as putea spune ca este o camera cu un anume stil, desi mi-ar place foarte mult sa schimb multe lucruri la ea. Mi-as dori ca sa imi pun pe perete litere pe care sa scrie Live your life sau Everyday is a reason to smile . Mi-ar mai face placere sa-mi schimb ambientul sa fie unul simplu dar in acelasi timp elegant si practit. Am uitat sa mentionez ca eu sunt innebunita dupa schimbari, intotdeauna imi place sa schimb ceva prin casa ca sa imi redea o stare de nou si de confort. Iar spre incheiere as dori sa va multumesc pentru acest concurs unic si cu un premiu pe cinste.