Persea gratissima

Plantele prezinta frunze lungi de 20-30 de cm, verzi, mate, usor ondulate. CultivataPersea ca planta de apartament, nu infloreste. Avocado necesita lumina, plantele suporta razele directe ale soarelui, cu exceptia orelor de pranz din timpul verii. Se dezvolta bine intr-un amestec de pamant , compus din mranita si pamant de gradina. Plantele suporta destul de bine aerul uscat dintr-o incapere racoroasa. Vara necesita udare frecventa si pulverizare cu apa a frunzelor.
Inmultirea se realizeaza printr-un sambure care se aseaza cu baza in apa. Dupa germinare, cand planta are doua frunze, se face transplantarea intr-un ghiveci cu diametrul de 10cm. A doua transplantare se face atunci cand tulpina plantei atinge 30 cm, iar apoi din doi in doi ani, de preferat primavara.
Este recomandata taierea noilor lastari de mai multe ori, pentru a forta o ramificare bogata. Plantele de advocado sunt sensibile la fainare pe timp racoros si la atacul paianjenului rosu.

Comentarii:

QdAnbQFDrBSurCIkeTg postat pe 07 Iunie 2012
YDKnMqIUqL
capitanul spune:Ce2nd vezi capete ate2t de veirtg eenzestrate de la natură, eence2t nu sunt een stare a eenţelege cel mai simplu adevăr, capete een care, ca een nişte oglinzi rele, totul se reflectă stre2mb şi een proporţii pocite, făce2ndu-şi complimente unul altuia si numindu-se LIBERALI,ai dispera daca n-ai sti ca peste 2 ani peste aceste genii contemporane peste balamuc si puscarie se v-a asterne uitarea pe care o merita din plin