Placarea subsolului

Podeaua unui subsol este realizata din ciment friguros si tare, adica este racoros. Unii proprietari cred ca a pune un covor direct peste ciment este bine, si in multe cazuri asa este. Insa daca doriti a aveti o podea uscata si calduroasa este bine sa va ganditi sa placati podeaua.

Cea mai sigura modalitate de a asigura o podea calduroasa este de a pune o foia sau o foaie si jumatate de polistiren chiar pe podeaua din ciment si apoi sa le acoperiti cu un placaj. Astfel va rezulta o podea calturoasa pe care puteti pune orice doriti. Ar putea fi o problema doar faptul ca se va ridica podeaua mai mult.

Ca alternativa, puteti pune cateva produse care sunt special concepute pentru subsoluri. Suprafata lor este impermeabila, nelasand nici o urma de umezeala sa treaca prin podea, insa permite aerului sau umezelii sa circule pe sub podea. Un mare avantaj al acestor sisteme este ca nu ridica cu foarte mult podeaua. Alt avantaj ar fi acela ca sunt puse intr-un singur pas, nu in doi pasi ca polistirenul si placajul.

Oricare dintre acestea doua vor oferi o baza foarte buna pentru orice fel de podea va veti hotara sa puneti la subsol. Carpete, parchet laminat sau chiar dusumele pot fi puse peste aceste sisteme de placare. In felul acesta nu veti mai avea nici o grija.

www.incasa.ro
07 Mai 2007

Nicoleta Oprea

Comentarii:

Pnngkitb postat pe 15 August 2012
icKmAGYZy
Mi-a placut. Partea cu ficirle imi aduce aminte de mine de acum 6-8 ani, de pe cind scriam la volumul publicat in 2005. Dar finalul este altceva si chiar faptul ca iese de acolo, din spatiul ghimpat al fricilor, face totul.