Plantarea si intretinerea gardului viu

 

Prin definitie, gardul este o imprejmuire din lemn, metal, zidarie sau alt material, a unei incinte cu rol de locuinta, spatiu de lucru sau teren. Gardul are rolul de a stabili limitele proprietatii si de a proteja de privirile curioase ale trecatorilor prin asigurarea unui spatiu ferit, oferind astfel intimitate proprietarilor.

Gardul viu il poate inlocui pe cel clasic, oferind pe langa intimitate un aspect inedit gradinii. Inca din vremurile renascentiste, gardurile vii decorau gradinile marilor palate si pe cele ale nobililor. Daca doriti sa va imprejmuiti proprietatea cu cat mai multa verdeata, exisa foarte multe plante ideale pentru un gard viu.

Alegeti acea specie de plante care se adapteaze usor la orice tip de sol, si care sa reziste foarte bine dupa tunderea si taierea ramurilor. Alegeti specia de plante si in functie de rolul pe care doriti sa-l aiba gardul: functional sau decorativ.

Daca doriti mai multa intimidate, optati pentru plante care au o crestere inalta. Speciile pitice sunt potrivite pentru a incadra zone separate de gradina. Pentru amenajarea unui gard viu trebuiesc parcurse trei etape importante: plantarea, formarea si intretinerea. Plantarea gardului viu se va face primavara si toamna. Fie ca sapati un sant continuu pe lungimea liniei pe care se vor planta plantele sau sapati cate o groapa pentru fiecare copacel in parte, important este sa pastrati o distanta intre acestia de doi centimetri, evitand astfel crearea de goluri.

Dupa plantare, lastarii se tund pana la zece centimetri de sol. Aceasta taiere ii va ajuta sa isi dezvolte un frunzis des si le va asigura o crestere mai rapida a tulpinilor. In fiecare primavara se vor taia doar cinci centimetri din varful plantelor pana cand gradul viu va ajunge la inaltimea si la latimea dorita. In cazul arbustilor cu frunza cazatoare tunderea se va face iarna. Arbustii care fac flori nu necesita taiere, ci numai indepartarea ramurilor uscate si a celor inestetice.

Gardul viu poate avea o crestere libera sau condusa, care necesita multiple taieri. Pentru o forma paralelipipedica, gardul se tunde drept, iar ajustarea se face periodic pentru a-i pastra forma. O forma dreapta a gardului prezinta si un dezavantaj, va mentine zapada in timpul iernii, ceea ce va duce la ruperea ramurilor. Gardul viu rotund va fi mai usor de intretinut, se va tunde mai rar, fiind lasat sa creasca in voie.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro

Comentarii:

9a1T4uidXh postat pe 22 August 2013
lAIbYXNoUt
Edina Lapastica supposed to have been born witihn 1936, roughly she is frequently told. Having a love of seat shoes, an accumulation of worn-out Dion & the actual Belmonts vinyl, as well as dreams of the come back associated with sock hops, she gets a knack regarding discovering forgotten narratives which now reside in flea markets and also second-hand shops. These types of discoveries often act as starting points in her own work, of which combines fiber-based procedures and meticulous animation in order to focus on the value of labour and sincere objectives. She will finish the Cleveland Company of Art in-may having a BFA in Incorporated Media.

jUYk40qQVtf postat pe 20 August 2013
RxD708ot
dit :Votre blog est ide9al pour quiconque veut crrmpendoe ce sujet de plus. Superbe boulot Tandis que le Pere Noebl frappe e0 notre porte juste une fois par an, vous blog est ouvert toute l anne9e . Ge9nial

yBLMuZRgsHqr postat pe 20 August 2013
glIfBvR1inqV
dit :Votre blog est ide9al pour quiconque veut crmdoenpre ce sujet de plus. Superbe boulot Tandis que le Pere Noebl frappe e0 notre porte juste une fois par an, vous blog est ouvert toute l anne9e . Ge9nial

2LjQA8hW5FUY postat pe 20 August 2013
niHgg2qqI34
Vreau o parere si de la voi, ca sa am o priivre de ansamblu cat mai extinsa. Voi avea o retea de calculatoare (formata probabil din 5-7 pc-uri). Voi ce imi recomandati pentru controlul unei retele ? Mentionez ca 1pc va fi la parter iar restul vor fi la etaj legate prin cablu utp. Din cunostintele mele si din ceea ce m-am mai informat pe internet, voi folosi cmd-ul pentru comenzi simple (ex.pentru a inchide unul din pc-uri). Voi folosi un mic programel WOL magic packet pentru a deschide unul din pc-uri. Voi mai utiliza si teamspeak pentru a comunica cu acele persoane care se vor afla la unul din pc-uri, si eventual team viewer pentru a nu ma deplasa pana la pc-uri. ZoneAlarm il voi folosi pentru a securiza traficul, malwarebytes si avira pentru combaterea virusilor.Calculatoarele vor fi destinate pentru o mini sala de internet. Toate vor avea Windows 7. Pc-ul principal va avea o configuratie pe socket 2011, iar restul pe socket 1155. Pirateria sare din schema. Ma gandeam sa cumpar Radmin, dar e prea scump si in plus am variante gratuite.Eu doream un program (precum radmin) care sa ruleze in background, fara ca utilizatorul sa simta, sau sa se observe in jocuri , filme, etc. Problema cu celelalte programe remote desktop e ca de fiecare data acestea cer permisiunea utilizatorului.

WdJCNDbbzQI postat pe 20 August 2013
asAzV8AzF
I found just what I was needed, and it was enrigtainent!

VazPUqyvT postat pe 20 August 2013
1WLdsdbo9
ELISAV VASILE 30 March, 2012 I-am trecut pargul de cateva mii de ori si totusi cel mai in masura sa va dea detalii despre istoria scolii sportive nu mai sant in viata .singura persoana care stie ceva mai mult este fostul profesor,antrenor de baschet si director al scolii sportive .STEFAN STOIAN Daca aveti posibilitatea sa-l contactati direct este ok .daca nu ,contactati-ma la emailul de mai sus si am sa incerc sa va ajut cu stima vz

OUguCaV7t0tr postat pe 20 August 2013
2ms5FCgYv
ELISAV VASILE 30 March, 2012 I-am trecut purgal de cateva mii de ori si totusi cel mai in masura sa va dea detalii despre istoria scolii sportive nu mai sant in viata .singura persoana care stie ceva mai mult este fostul profesor,antrenor de baschet si director al scolii sportive .STEFAN STOIAN Daca aveti posibilitatea sa-l contactati direct este ok .daca nu ,contactati-ma la emailul de mai sus si am sa incerc sa va ajut cu stima vz

Lh45EmKuayf postat pe 20 August 2013
ELOXLelon
ELISAV VASILE 30 March, 2012 I-am trecut pruagl de cateva mii de ori si totusi cel mai in masura sa va dea detalii despre istoria scolii sportive nu mai sant in viata .singura persoana care stie ceva mai mult este fostul profesor,antrenor de baschet si director al scolii sportive .STEFAN STOIAN Daca aveti posibilitatea sa-l contactati direct este ok .daca nu ,contactati-ma la emailul de mai sus si am sa incerc sa va ajut cu stima vz