Pomelo

 fructe exotice

 

Pomelo se cultiva in Taiwan, India, Malaesia, Indonesia, Noua Guinee, dar si in zonele mai calde din America.

 

 

Pulpa fructului este galbena cu variatii de roz si rosu, are gustul ca un grapefruit dulce. Este cel mai mare fruct dintre citrice,  ajungand uneori pana la dimensiunile unui pepene urias.

 

 

Coaja galben-verzuie este moale si groasa si poate fi folosita la prepararea marmeladei. In China coaja este folosita si la prajituri. In Vietnam florile sunt folosite pentru prepararea parfumurilor. In general se consuma fructul pur si simplu.

 

 

 

Pomelo este bogat in vitamina C.  Contine luteina, betacaroten, potasiu, fier, magneziu si calciu. Sa nu uitam vitaminele  B1, B2, B3, B5 si B9. 

 

 

Coaja poate fi  folosita pentru tratarea ranilor pielii.

 

Pomelo poate fi consumat pentru  pentru prevenirea si tratarea racelilor si gripelor. Stimuleaza sistemul imunitar. Ajuta in divere boli printre care cancerul, bolile aparatului circulator, varicele, hemoroizii, durerile de articulatii.

 

Pomelo are proprietati diuretice ajutand la tratarea obezitatii. Are doar 42 calorii la 100g pulpa. Este un stimulator digestiv ideal. Multi sustin efectele sale impotriva stresului.

 

 

Se inmulteste rapid prin seminte si are nevoie de 4 ani pentru a face fructe. Planta obtinuta este deosebit de decorativa si in casa.

 

 

gradinamea.ro

Decembrie 2007

Comentarii:

Cristiana Ionita postat pe 19 Ianuarie 2015
Pomelo
Eu am prins pomelo din saburi, are vreo 6 ani si cam 1,5 m inaltime, dar nu a inflorit niciodata si deci nici fruct nu a facut. Ce trebuie sa fac?

ZEMUPAYmLKBNUroO postat pe 24 Noiembrie 2012
SiNWYJHbikBju
That's a crackerjack answer to an interesting qsueotin

margareta postat pe 24 Mai 2010
pomelo
am cateva plante de pomelo de 2 ani de diferite marimi le urmaresc cu atentie dezvoltarea (apropo am pierdut cateva ca nu am stiu ca frunzele dau din varf,le-am atacat la udare) si astept sa infloreasca sa vad daca e adevarat ca au un miros deosebit florile.am mancat cateva zeci de kg de pomelo si m-am simtit foarte bine in vreo 2 ierni.nu e de gluma are virtuti terapeutice,nu-l ignorati!

maria postat pe 09 Decembrie 2009
pomelo
am prins pomelo din simburi,am planta de trei ani dar nu stiu cum se pote intretine ca sa rodeasca, este ca un lamai , si mirosul frunzelor se aseamana cu cel al frunei de lamaie