Pregatiri pentru montarea parchetului

Foarte multi din cei care aleg sa monteze parchet intr-o camera sau in intreaga locuinta prefera sa se grabeasca si sa sara peste mai multe etape importante ale pregatirii "santierului". Dar si in acest caz graba si neatentia pot transforma podeaua visata intr-un esec. Pregatirea "santierului" este la fel de importanta ca montajul propriu-zis, daca nu chiar mai importanta, marind durata de viata a parchetului si aspectul acestuia. Exista mai multe etape care trebuie respectate cu strictete pentru ca rezultatul final sa fie deosebit.

Depozitarea

Parchetul pe care l-ati ales trebuie sa aiba o umiditate de mai putin de 20 la suta pentru a putea fi montat. Din graba sau nestiinta, cel mai adesea ascultand sfaturile celor mai putin informati, multi proprietari prefera sa se grabeasca si sa monteze parchetul cat mai repede. Rezultatul : umezeala care apare de niciunde, placi deformate sau crapate. Pentru a evita aparitia umezelii parchetul trebuie depozitat in camera unde va fi montat pentru cel putin 48 de ore. Pachetele sau lamele (in functie de marca sau modelul ales) vor fi asezate unele peste altele pe o suprafata plana si fara asperitati, pentru a nu le zgaria. Daca solul este umed se pune o folie groasa de plastic sau o bucata de linoleum.

Suprafata de montare

Suprafata pe care se monteaza parchetul trebuie sa fie perfect dreapta, egala si curata. Podeaua nu trebuie tratata cu substante care ii dau luciu pentru ca in acest caz aderenta va fi mult redusa. Umiditatea suprafetei nu trebuie sa depaseasca trei la suta, fiind suficient de rigida si rezistenta. Folositi tipul de izolatie recomandat pentru a proteja parchetul. Daca alegeti un model de parchet care se lipeste (in locul sistemului clic-clac) suprafata pe care il montati trebuie sa fie foarte curata si degresata pentru ca lamele sa nu alunece.

Izolatia

Exista mai multe tipuri de izolatii care protejeaza parchetul de umiditate, ii asigura rezistenta si elimina zgomotul pe care il scot lamele cand pasiti. In functie de tipul de izolatie si parchet este necesara o anumita perioada intre pregatirea stratului izolator, montarea acestuia si asezarea lamelor de  parchet, interval care poate fi chiar si de 48 de ore.

 

Inainte de a incepe lucrul

Parchetul trebuie sa fie ultimul montat. Asigurati-va ca toate celelalte reparatii si schimbari din camera au fost terminate. Verificati etanseitatea instalatiilor sanitare si a sistemului de incalzire. Toate lucrarile de zugravire, vopsire, etc trebuie sa fie terminate, camerele aerisite si curatate. Temperatura din camera trebuie sa fie de peste 15 grade Celsius.

  

Comentarii:

WuEbMmYyMGIXImHmfZ postat pe 23 Februarie 2013
BDsNigbLUyVLPKqFQQ
Steffi 1 May, 2010 hmm ce oameni dnassuomi care numa raul la altu il vrea daca a-ti fi voi in locul lor si sa vedeti cum toata lumea va condamna???da asa ii lumea pana acuma nu a-ti comentat nimic ca v-o fost frica se vede ca nu mai is ei aici ca acuma aveti clanta mare si va da-ti si voi smecheri de parca voi nu a-ti furat niciodata si daca stati sa va ganditi poate ca a-ti furat mai mult ca ei asa ca nu stiu de ce va da-ti in vant si vorbiti aiurea ca nu aveti sanse :) ca daca vin acasa nici unu dintre voi nu mai aveti curaju sa vorbiti voi nici macar nu stiti sa umblati pe strada de lachisti ce sunteti si mai aveti tupeu sa si comentati hmm ce tii lumea asta pana acum o saptamana nici unu nu comenta si acuma .toti..ca cine sunteti voi??va zic eu cine sunteti niste oameni fara viitor care nu am umpic de suflet .da odata si odata roata se intoarce poate nu pe planu asta da pe altele sigur si atunci o sa rada ei de voi da Dumnezeu vede de sus cine se bucura sau nu de necazu altuia :) si asta nu o sa ramana asa.. .:) acuma ca a-ti vazut ca o furat un doi ca si pe tine te-o furat :) daca esti asa sigur de ce nu ai zis pana acuma ma smechere?? .n-am cuvint ce oameni pot sa existe pe lumea asta .asa ceva mai rar jur..