Puricele melifer al parului

(Psyllapysicola)

Larvele de Psylla colonizeaza primavara devreme, mugurii florali si mugurii vegetativi, frunzele si fructele tinere, din care extrag seva.
La pomii atacati, lastarii se rasucesc, iar frunzele tinere raman mici.
Excrementele insectei contin substante zaharoase ce ajuta la dezvoltarea ciupercilor asupra acelorasi pomi.
Ierneaza ca adult pe scoarta tulpinilor si ramurilor pomilor. Intr-un an se pot dezvolta 2-3 generatii sau chiar mai mult.
Colonizeaza de asemenea lastarii, mugurii, frunzele si fructele de la perii pitici si puietii din pepiniere. In urma atacului, lastarii se curbeaza, florile avorteaza, iar frunzele se rasuceasc, se usuca si cad.

Comentarii:

Emilia Nineaca postat pe 02 Mai 2011
Tratamente la meri si peri
Tratamente par pentru puricele melifer Va rog sa- mi spuneti cum scap prin tratamente la specia par de puricele melifer al parului .Va multumesc Am observat ca trunchiul si ramurile pomilor (par si mar ) sunt acoperite de o mazga neagra care duce in final la uscarea ramurii reapective . Ce boala sau insecta produce aceasta si cum o pot trata ? Trimiteti-mi un calendar al stropirilor absolut necesare pentru pomi - in special meri si peri . Nu vreau totusi sa exagerez cu stropirile , dar pomii sa fie sanatosi .

ionut postat pe 17 Martie 2011
puricele melifer al parului
VERTIMEC SAU ENVIDOR

Bogdan postat pe 02 Noiembrie 2010
Servicii
Tratamente fitosanitare autorizate, taieri pomi fructiferi, amenajari spatii verzi, intretinere. Personal de specialitate, seriozitate. 0723.583.490 Bucuresti si imprejurimi

breazu ion postat pe 05 Aprilie 2009
tratamente par pentru puricele melifer
Va rog sa- mi spuneti cum scap prin tratamente la specia par de puricele melifer al parului .Vamultumesc