Remedii pentru hiperaciditatea gastrica

Hiperaciditatea gastrica si planteleImbolnavirile de tip gastrita hiperacida sau de ulcer stomacal si duodenal se caracterizeza prin regurgitari acide si arsuri insotite de dureri datorita hiperaciditatii sucului gastric.

Pentru aceste afectiuni este necesar sa se recurga la un regim alimentar din care sa nu lipseasca cartoful, mazarea, merele, perele, caisele, piersicile, prunele si ciresele, iar ca remedii fitorepeutice sunt recomandate infuziile de lemn dulce, galbenele, salcam, stejar si rachitan.
Este necesara precizarea ca infuziile de lemn dulce nu se recomanda hipertensivilor.

Starile de stres trebuie evitate si in timpul zilei si seara se va consuma un ceai calmant deoarece componenta nervoasa intretine arsurile si durerile de stomac.

Rezultate foarte bune in cazul ulcerului gastric si duodenal se obtin daca se consuma un amestec in parti egale de salcam, talpa gastii, sunatoare, coada calului si patlagina.

Coada calului este diuretica si prin aceasta calitate este benefica in tratamentul ulcerului.
Talpa gastii este un calmant nervos si de aceea este utila fiind cunoscut ca stresul declanseaza crizele de hiperaciditate.

In hiperaciditate pot fi folosite si alte plante cum ar fi: zmeurul, (pentru aciditate crescuta), stejarul (astringent si cicatrizant), obligeana (calmant, analgezic, antispastic), tataneasa (cicatrizant), merisorul (diuretic, astringent).
Merisorul nu se administreaza in timpul sarcinii.

Ceaiurile diuretice si gastrice care se gasesc in magazinele alimentatre si in farmacii sunt de asemenea recomandate.

Sunt utile si vitaminele B1, B6, C si D. Indiferent de tratament este necesara si administratrea unui sedativ.
Nu trebuie uitata miscarea.

Zeama de varza contine mucilagii care constituie un pansament gastric prin vitamina U continuta. Se bea cate un pahar dimineata.