Salata de cuscus cu pui si legume, o optiune sanatoasa pentru masa de pranz

Cuscusul, un aliment de baza in tarile arabe, a patruns cu succes si in bucatariile europene. Produs de obicei din semolina (grau dur macinat grosier), dar si, in unele regiuni, din orz sau mei, cuscusul este considerat astazi de nutritionisti ca fiind unul dintre cele mai sanatoase alimente provenite din cereale.

Cuscusul este astfel recomandat tuturor celor care doresc sa manance sanatos si nu au intoleranta la grau. In Maroc si Algeria cuscusul este servit ca atare, asezonat si aromatizat in diverse feluri, sau alaturi de legume si carne.

De asemenea, cuscusul se poate servi si ca ingredient in salate sau chiar in deserturi. Daca iti doresti pentru pranz ceva usor, rapid si satios, poti incerca salata de cuscus cu pui si legume.

Pentru aceasta salata vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

1 cana de cuscus
1 1/2 cana apa
1 ceasca ardei gras tocat
1 ceasca dovlecel taiat fin
1 ceasca ciuperci maruntite
250 g piept de pui
1/2 ceasca mocov taiat fin
1 ceapa mica
4 lingura ulei de masline
sare, piper

Pentru dressing:

1 ceasca iaurt degresat
3 linguri suc de lamaie
1 lingurita miere
1 lingura otet de mere
sare, piper

Mod de preparare:

Intr-o cratita se pune la fiert apa impreuna cu o lingura de ulei si un praf de sare. Cand apa a inceput sa fiarba se ia cratita de pe foc si se adauga treptat cuscusul. Se acopera vasul pentru 5 minute, apoi se lasa cuscusul sa se raceasca.

Separat, se pune la prajit in 3 linguri de ulei de masline carnea de pui taiata cubulete impreuna cu legumele. Cand acestea se rumenesc se ia tigaia de pe foc si se lasa amestecul la racit. Se amesteca apoi intr-un bol cuscusul cu carnea de pui si legumele reci.

Se prepara dresingul amestecand toate ingredientele pana la omogenizare si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Salata de cuscus cu pui si legume se serveste cu dressing de iaurt si menta presarata deasupra.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro