Schimbari in bucatarie in 2012

mobilier bucatarie 2012De cele mai multe ori preferam sa aducem schimbari in ceea ce priveste amenajarea altor incaperi ale locuintei, decat in bucatarie, deoarece stim prea bine cat de costisitoare sunt acestea. Totusi cu putina creativitate si cateva trucuri putem crea o noua imagine bucatariei fara ca bugetul nostru sa aiba mult de suferit.

Se spune ca lucrurile marunte fac diferenta, aducand schimbari majore cand este vorba de infrumusetarea bucatariei. Spre exemplu, din magazinele de specialitate putem achizitiona diverse placi geramice (gresie) frumos colorate si ornate, care sa serveasca drept suport pentru oalele fierbinti spre exemplu. Daca vizitam o alta tara, ne putem aduce chiar de acolo o astfel de placa, cu simboluri specifice acelei culturi.

Pe usile dulapurilor suspendate putem aplica o tabla neagra. Aceasta are un efect extrem de placut si aduce o mare schimbare. Pe suprafata neagra a acesteia putem scrie sau desena cu creta colorata in fiecare zi ceva nou, astfel incat ii putem surprinde intr-un mod placut pe cei dragi.

Pe o bara din metal prinsa de perete in suruburi pot fi suspendate diverse linguri, rafturi cu borcane pline de condimente care mai de care mai colorate sau ghivece cu flori sau ierburi aromate pentru condimentarea delicateselor culinare.

Pe peretele de unde este amplasata ghiuveta putem lipi tapet cu motive colorate sau citate celebre, iar peste el montata o bucata potrivita de sticla. Pe langa factorul estetic exista si unul practic: peretele nu va mai fi stropit cu apa, grasime si spuma detergentului, iar sticla poate fi curatata fara prea mult efort.

Manerele noi pot aduce o schimbare majora intregului aspect al pieselor de mobilier din bucatarie. Spre exemplu, daca aceasta este alba si manarele initiale sunt din metal, acestea pot fi inlocuite cu unele de alta forma si de alta culoare. De pilda rosu.

Lumina este de asemenea un element foarte important in bucatarie. Atunci cand gatim sau cand spalam vasele avem nevoie de o lumina buna. Exista pe piata lampi “mobile”. Acestea se pun direct in priza dorita si se muta in alta de fiecare data cand este necesar.

Pentru o mica expozitie de arta cu elemente specifice din bucatarie putem suspenda pe un perete doua sau trei mini-rafturi pe care sa aranjam frumos piesele de rezistenta mostenite sau primite cadou: farfurii pictate manual, cani de vin, cesti de cafea...

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro

Comentarii:

cYQkLFnXhY7 postat pe 02 Septembrie 2013
ISqU7W5Y8
Hej! J ai une maison en Sue8de vers Gf6teborg et je peux vous dire que c est un inte9rieur teiequpmynt sue9dois avec des meubles des anne9es 40 et 50.Le blanc est souvent ne9cessaire avec la lumie8re nordique tre8s diffe9rente de la lumie8re que l on retrouve en France, que ce soit pour l e9te9 avec ses longues journe9es et l hiver avec la pe9nombre. LA sue8de produit e9galement du ce9ramique sous la marque, notamment, Hf6gane4s.

rowtekrTVTyBVbMHlC postat pe 18 Februarie 2012
RGYYucav
Este trist sa vezi cum oeianmi uita de oameni. Cum prea putini stiu sa intinda o mana celuilalt, sa isi deschida sufletul si sa primeasca. Fie un alt suflet, fie dorinta de a ajuta.Alienarea emotionala a societatii de astazi se datoreaza tocmai nepasarii, dezinteresului si usurintei de a face rau in loc de bine.Astept momentul in care oeianmi vor constientiza ca respiratia suflet la suflet este unica solutie. Traiesc cu speranta asta in fiecare zi!