Sjomansbiff

SjomansbiffIngrediente:
1 kg carne de vita
1 kg ceapa
1,5 kg cartofi
3 dl bere
sare
piper negru dupa gust
1 pastila de bulion de carne de vita la 1 litru apa sau vegeta
patrunjel

Mod de preparare:
Se taie carnea in felii, se curata cartofii, ceapa se curata si se taie rondele. Apoi carnea se prajeste rapid intr-o tigaie bine incinsa cu putin ulei in ea numai doua minute pe fiecare parte, ceapa se caleste si ea.

Intr-o oala mai mare se pune un strat de cartofi, unul de ceapa, unul de carne, se continua asa pana totul este asezat in oala in straturi.

La sfarsit se adauga berea, sarea, piperul, apa amesecata cu pastila de bulion sau vegeta. Puneti sa fiarba la temperatura mijlocie timp de 40 minute sau o ora fara sa amestecati prea mult in mancare. Cand este gata se presara deasupra ei patrunjelul tocat marunt.

Se serveste cu sfecla rosie.