Tapetul, din nou la moda

Multi se gandesc poate cum sa-si usureze aceasta munca, care trebuie reluata la o perioada de cativa ani. Solutia este mult mai simpla decat va imaginati, eforturile mai mici, munca mai eficienta si suma acordata mai mica. Trebuie doar sa fiti deschisi la nou, la frumos si sa urmati sfaturile unor specialisti in domeniul decoratiunilor interioare care se ocupa de importul acestui produs din Germania.

Culoarea tapetului va va schimba starea de spirit, de aceea va sfatuim sa folositi culori luminoase, crem sau galben care creeaza senzatia de spatiu in incapere. In dormitoare se pot lipi tapete cu flori sau desene armonioase, in culori vii. La bai, bucatarii si holuri se pot folosi tapete cu modele care imita faianta sau lambriurile. Pe piata romaneasca exista mai multe tipuri de tapete: lavabile, superlavabile(in general cauciucat), structural sau relief (realizat din material cu coeficient mare de rezistenta la foc).

Tapetele superlavabile sunt facute din vinilin cu suport din hartie ce inlesneste montarea pe perete. Acestea sunt recomandate pentru spatiile deschise, de mari dimensiuni, cu umiditate redusa, cum ar fi camera de zi, sufrageria, holul si dormitorul.

Pentru baie si bucatarie, exista tapete speciale care sunt mai groase si special tratate ca sa reziste la aburi si la caldura si sa permita o intretinere mai riguroasa. Este un produs foarte usor de intretinut, peretele sau praful pot fi inlaturate cu o carpa umezita in apa si detergent. Se poate folosi atat detergent special cat si detergent obisnuit.

In montarea tapetelor primul pas il constituie pregatirea peretelui. Se curata zugraveala pana la glet sau se spala peretii, apoi se lasa la uscat. Se taie tapetul in fasii egale cu inaltimea peretelui. La lipire se foloseste adezivul pentru tapet diluat conform instructiunilor inscrise pe cutie. Daca peretele prezinta igrasie sau retine umezeala este recomandabila tratarea lui inainte de decorare cu spray antimucegai. Tapetele superlavabile sunt comercializate sub forma de role a 5 mp/b la preturi avantajoase.

Sursa: casasibiroul.ro