Tendinte in desigul interior in anul 2011

design exteriorPotrivit parerilor specialistilor in domeniu, cele mai accentuate tendinte in designul interior pentru anul in curs isi au originea in reevaluarea nevoilor de confort ale consumatorilor, in cautarea inovarii, in gasirea unui echilibru local in valtoarea globalizarii si in cautarea unor produse personalizate.

Austeritate emotionala

Ca rezultat al crizei financiare oamenii pun sub semnul intrebarii nevoile pe care le-ar putea avea pentru a trai mai bine. Aceast tip de problematizare ii conduce la aparitia unor stiluri decorative simpliste, formale sau severe, care combina elementele de baza si cele vechi cu cele moderne si high-tech.

Empatie surprinzatoare

Consumatorii nu mai sunt satisfacuti de conceptele re-imaginate, fortand, in schimb, designerii sa isi depaseasca limitele si sa creeze noi produse, cu adevarat inovative. Din punct de vedere estetic, aceasta tendinta este caracterizata de structuri unghiulare sau pliate, de griuri cenusii sau negru luminos cu adaosuri de galben si portocaliu.

Reechilibrare

Specialistii sunt de parere ca oamenii au obosit sa fie bombardati de o piata constanta si cauta, in schimb, produse mai personalizate, care transmit un sentiment de familiaritate in aceasta era a globalizarii. In cadrul acestei tendinte exista o preferinta pentru structurile simple, unghiulare si pentru materialele moi, naturale, precum este lana.

Transformarea perspectivelor

Designerii au inceput sa puna in discutie granitele dintre arta si design, intre lumea reala si cea virtuala - ceea ce i-a condus catre propunerea unor modele radicale noi, in care sunt experimentate formele arhaice si natura. Aceste modele snt caracterizate de sticla si metal, combinate cu plastic dur sau moale, pentru a forma suprafete schimbabile.

Corina Dovinca
InCasa.ro

Comentarii:

dlRABOlqLSWMB postat pe 16 August 2012
PzetzoGk
Andreea a scris: 2:23 am Da, stiu ca nu toate produsele praetntzee aici intra in productie din pacate. Dar chiar dumneavoastra ati spus ca e bine sa scriem ce ne intereseaza si sa optam pentru un model sau altul, tocmai pentru a avea o idee mai buna despre ce se doreste. Paltonul este cel prezentat pe blog pe 1 octombrie, iar sarafanul este cel prezentat in 27 octombrie iar eu scrisesem azi comentariul inainte de aparitia produselor noi, asa ca nu aveam cum sa stiu ca tocmai azi va aparea sarafanul cu broderie care sincer tot pe bleumarin mi se pare mai frumos, asa cum l-ati prezentat initial pe blog )

UgojHcVNVooVhJwfeUW postat pe 08 Octombrie 2011
WAVBkXeJrsbtTi
Now I know who the bainry one is, I'll keep looking for your posts.

COSHaszRwxBxUIZV postat pe 05 Octombrie 2011
iEvgWwHNd
If you're raeidng this, you're all set, pardner!

rrkCMVSLGDqdtPGFY postat pe 05 Octombrie 2011
VNomKbogrnsZeYPyE
Super excited to see more of this kind of stuff onnile.