Tort de migdale

tort de migdaleIngrediente:
Blatul:
6 oua
100 g zahar
100 g migdale macinate
2 linguri pesmet
cacao

Crema:
100 g zahar
1 galbenus
100 ml cafea concentrata
200 g unt sau margarina

Pentru ornat:
50 g migdale prajite, taiate felii mari

Preparare:
1. Albusurile se bat spuma, incorporand galbenusurile pe rand, apoi se adauga zaharul, migdalele macinate, cacaoa si pesmetul. Se toarna intr-o tava mijlocie, unsa si presarata cu faina. Se coace la inceput la foc mare, apoi se micsoreaza focul la moderat. Daca pe scobitoarea introdusa in blat nu se mai lipeste din compozitie, atunci se scoate blatul, cu un cutit se dezlipesc marginile si se toarna pe planseta, lasandu-l sa se racoreasca.
2. Crema se prepara frecand mai intai zaharul cu galbenusul si apoi se subtiaza cu cafeaua concentrata. Acest amestec se ingroasa in baia de apa. Canb este gata se ia de pe foc si se incorporeaza untul sau margarina, frecat spuma.
3. Blatul se imparte in doua parti intre care se aseaza o mare parte din crema, iar cu restul se acopera tortul. Deasupra se presara migdale prajite si taiate felii.
4. Se tine cel putin o zi la frigider inainte de servire.