Totul despre culori

Culori calde

Deoarece percepem culorile si cu inima, nu numai cu creierul, acestea au capacitatea de a ne transmite anumite stari sufletesti. In continuare veti afla cum anume ne influenteaza culorile si cum de reflecta ele personalitatea.

Pentru unii, o camera de studiu zugravita si amenajata in caldul si confortabilul rosu este locul perfect pentru discutii si dezbateri. Altii ar schimba oricand intensitatea rosului cu un roz pal, care are acelasi efect tonic.

In camerele in care se serveste masa merg bine culori precum: chihlimbar, piersica, coral, galben, pentru ca despre ele se zice ca sporesc apetitul si invioreaza conversatiile; galben - lamaie, rozul si auriul dezlantuie ideile creative si sunt potrivite pentru studiouri si birourile de acasa.

Culori linistitoare

In aceasta categorie intra culori precum albastru, verde si purpuriu. Ele sunt potrivite pentru fundaluri, pentru ca dau o nota linistitoare si energizanta in acelasi timp.Sunt potrivite pentru camerele de relaxare.

Nuantele pale, linistite de verde pot fi introduse usor intr-o sufragerie, un dormitor sau o camera de studiu. Tonurile medii de verde ne duc cu gandul la natura si sunt de obicei potrivite pentru birou, sufragerie sau spa. Verdele intens este perfect pentru biblioteca, dormitor si pentru sufragerie. Nuantele de verde deschis sau verde - lime sunt revigorante si energizeaza atmosfera in orice incapere.

Albastru si tonuri neutre

Nuantele de albastru si purpuriu fac minuni cand vine vorba de relaxare si meditatie. Azuriul pal si albastrul dechis, rece ajuta la crearea unei atmosfere reci dar linistite. Tonurile intense de albastru sunt potrivite pentru birouri, in general pentru zone in care trebuie sa planeze o stare de seriozitate si responsabilitate. Albastrul - purpuriu indeamna spre visare si meditatie.

Non - culori

In aceasta categorie de culori care neutralizeaza intra maroniurile, bajurile, griurile si nuantele de alb. Ele sunt menite sa acopere acele zone neutre din locuinta cum sunt bucataria sau baia. In plus, ele pot fi folosite ca element de legatura intre temele cromatice din camere - trebuie numai sa plasati in fiecare cate un obiect de culoare neutra. In general, nonculorile fie dau o stare energizanta, fie calmeaza atmosfera. Oricum, ele se combina foarte bine cu celelalte culori puternice.

Albul, o alta nonculoare, creaza o atmosfera deschisa, aerisita, potrivita spiritelor expansive. Permite din plin folosirea altor culori in amenajarea incaperii fara ca rezultatul final sa para incarcat.

Culorile energizante

Aici se inscriu galbenul, portocaliul si rosul. Sunt culori care apropie, incalzesc si inveselesc, inviorand orice conversatie. Rosul, culoarea cea mai intensa din acest grup, incita. Portocaliul este mai putin intens, pe ultima treapta aflandu-se galbenul.

Daca va plac aceste culori, atunci apelati la ele cu incredere cand va ocupati de amenajarea locuintei. Rubiniul sau rosul caramiziu sunt potrivite pentu holuri sau intrari. Chiar si oamenii care reusesc cu greu sa se relaxeze intre peretii zugraviti in culori puternice considera ca utilizarea unor accente decorative de culoare rosie sunt tocmai elementul surpriza necesar pentru a inviora atmosfera.

Comentarii:

SEcETBNqCkaJoHcwCZn postat pe 09 Mai 2013
koVQRBUSsxF
Judecătorul: A ajuns onoratul juriu la o colunczie?Juraţii: Da, onorată Curte!Judecătorul: Aprod, adu-mi te rog documentul! (ceşi pune ochelarii, eencrunte2ndu-se uşor, eeşi drege vocea, apoi citeşte grav). Juriul eel găseşte pe inculpatul Bacon Felii vinovat de cruzime. Prin puterea cu care am fost investit condamn inculpatul la prăjire een tigaie antiaderentă pe2nă ce2nd ajunge crocant!***CEO-ul, adrese2ndu-se Consiliului de Administraţie: avem pe cineva deosebit, care mi-a atras atenţia een ultima vreme. Pentru că e deosebită, am decis să promovez din poziţia de Accesoriu een poziţia – plină de responsabilitate pentru rezultatul final – de Ingredient Plin pe colega noastră, Pe2inea! (Membrii consiliului aplaudă. Nu doar că e cu adevărat bună, dar promovarea cuiva de culoare face bine şi la imagine)***Aleea e eentunecoasă – dar nu-i nimic nou, dintotdeauna a fost aşa. Acum, eensă, a devenit periculoasă. Doi dintre cei mai cunoscuţi bătăuşi stau la pe2ndă, aştepte2nd victimele. Care – ca orice victimă – apar rapid, fără a-şi bănui soarta. Sunt patru, dar fragilitatea lor e evidentă. N-au nici o şansă. Bătăuşii locului sar, dau, crapă, amestecă loviturile; pereţii se umplu imediat de urme umede, ve2scoase. La final, ca ultimă ironie, aruncă peste rămăşiţele bietelor Ouă nişte bre2nză. Apoi, fluiere2nd, violenţii agresori – Furculiţă şi Castron, cum mai sunt ei cunoscuţi – pleacă fluiere2nd spre prietena lor poreclită Chiuvetă. cen urma lor mai răme2ne doar mirosul de ars, de la victime.Şi uite o poveste nouă despre cartierul rău famat Bucătărie!