Trandafir japonez

trandafir japonez

 

Trandafirul japonez se cultiva intr-un ghiveci suficient de mare ce trebuie tinut la lumina, in casa. Foarte importanta este caldura.

 

Variatiile mari de temperatura din interior dauneaza foarte mult plantei, astfel  frunzele si florile incep sa cada. Daca peste noapte temperatura scade simtitor bobocii se opresc din inflorire    Nici temperaturile foarte ridicate nu sunt indicate.

 

Udarea trebuie realizata ritmic, astfel incat sa nu existe perioade cand pamantul in ghiveci sa fie uscat sau din contra sa fie imbibat cu apa. Apa ce inunda planta determina distrugerea radacinilor.

 

Expunerea la lumina foarte puternica un timp indelungat, ce depaseste 2-3 ore, poate sa dauneze. Urmariti aspectul plantei si mutati ghiveciul daca observati ca expunerea la lumina foarte puternica un timp prea lung i-a daunat.

 

Trandafirul japonez poate fi ajutat prin intrebuintarea ingrasamintelor, potasiul si fosforul favorizand aparitia unor flori viguroase.

 

gradinamea.ro

Octombrie 2007


Comentarii:

Florian postat pe 07 Iunie 2014
trandafirul japonez
am 4 trandafiri japonezi si asteptam niste raspunsuri de la voi pentru ca am aceleasi probleme ca si ceilalti prrietari de trandafiri japonezi

Florian postat pe 07 Iunie 2014
trandafirul japonez
De ce nu raspundeti la intrrbari putem renunta la voi

Elena postat pe 02 Iunie 2014
Mana la trandafirul japonez
Am un trandafir japonez mare, frumos, infloreste abundent de cate 2 ori pe an. De anul trecu am probleme cu manarea lui. Vara trecuta a doua zi dupa ce l-am scos afara frunzele au inceput sa se albeasca. Am reusit sa-l restabilesc, dar anul acesta imi este frica sa-l mai scot afara. Ma intereseaza daca exista un tratament pentru prevenirea manei.

diana postat pe 17 Octombrie 2011
am si eu
Am si eu 4 trandafiri japonezi. Trandafirul acesta e o planta minunata, nepretentioasa si destul de viguroasa. Am fost plecata si nu am reusit sa il ud vreo saptamana, timp in care s-a necajit un pic, i s-au lasat frunzele asa ca intr-o plangere, dar nu a suferit pagube iremediabile. Imediat ce l-am udat si-a revenit. Nu mai zic ca a facut flori foarte repede. E o planta minunata pentru oricine, chiar si pentru cineva fara prea mare afinitate fata de flori si plante in general.

Ana-maria postat pe 25 Iulie 2010
trandafir japonez
Eu am un trandafir japonez portocaliupe care il tin afara vara in plin soare.E plin tot timpul plin de boboci si imi sta inflorit toata vara.Primavara cand il scot din casa il tund.

cosmin postat pe 03 Martie 2010
trandafir japonez
am si eu un trandafir japonez cum sa procedez sa creasca mai repede va multumesc anticipat.

Felicia postat pe 18 Octombrie 2009
Trandafir japonez
Trandafirului japonez ii trebuie foarte mult soare, dar sa nu cada direct. Foarte bine sta in balcon. Am si eu 2, dar infloresc doar vara, cand ii scot in balcon. Iarna au frunze foarte frumoase, dar fara flori.

giulia postat pe 08 Septembrie 2009
trandafirul japonez
Am 3 trandifirii japonezi de un an, unul rosu ,galben si unul portocaliu dar dupa ce iam schimbat in alt ghiveci mai mare nu mai infloresc.Ce pot sa le fac ,ce ingrasamant sa iau sa infloreasca din nou. VA MULTUMESC anticipat

giulia postat pe 08 Septembrie 2009
trandafir japonez
Am 3 trandifirii japonezi de un an unul rosu ,galben si unul portocaliu dar dupa ce iam schimbat in alt ghiveci mai mare nu mai infloreste.Ce pot sa le fac ce ingrasamant sa iau sa infloreasca din nou. VA MULTUMESC

Maria postat pe 06 August 2009
trandafir japonez
Am un trandifir japonez de aprox 3 ani si nu mi-a inflorit decat o data .Este verde frumos,sanatos,dar nu mai face flori.Il ud tot timpul,ii pun ingrasamant,i-am schimbat locul in apartament dar nimic.

maria maria postat pe 14 Aprilie 2009
trandafir japonez
sa inmulteste prin lastari sa taie o cranguta si sa pune in apa pana lasa radacina dupa aia o sadesti

Alina postat pe 22 Martie 2009
inmultirea trandafirului japonez
mi-ar fi placut si mai mult articolul daca pomenea ceva si despre metodele de inmultire a trandafirilor japonezi...dar oricum am aflat o multime de informatii valoroase... imi place foarte mult "InCasa.ro" felicitari!