Trucuri de baza pentru amenajarea bucatariei

bucatarieBucataria reprezinta un punct de intalnire foarte indragit de intreaga familie, insa si de catre prietenii buni care vin in vizita. Aici se gateste, aici se degusta cele mai felurite mancaruri si tot aici se discuta, se rezolva probleme sau se deapana amintiri. Pentru a ne simti in totalitate bine in acest loc, trebuie totusi sa tinem cont de anumite trucuri de baza.

Planul amenajarii bucatariei trebuie gandit foarte bine, deoarece acest loc ne va primi cu bratele deschise multi ani de acum incolo. In cazul alegerii design-ului, gustul personal are intaietate inainte de orice regula. Cu toate acestea, pentru amenajarea si decorarea spatiului exista cateva idei de baza, de care ar trebui sa tinem cont.

1. Forma potrivita

Pentru fiecare incapere putem gasi bucataria potrivita, din punct de vedere al amenajarii. Bucatariile cu dulapuri suspendate si facute la comanda se potrivesc foarte bine pentru spatiile mici. Cine dispune de mult spatiu, amenajarea mobilierului poate lua forma de U sau de L. Se poate amenaja eventual chiar si o “insula” separata in care se afla locul de gatit.

2. Alegerea blatului ideal

Blatul trebuie sa fie in primul rand robust, deoarece pe acesta se vor taia legumele, se va framanta aluatul si se va bate carnea pentru snitel. Cu alte cuvinte, blatul trebuie sa reziste in timp, iar noi trebuie sa tinem cont de calitatea acestuia inainte de achizitionare.

3. Atentie la dimensiuni!

Dimensiunile mobilierului trebuie sa se potriveasca intr-o oarecare masura si dimensiunilor corpului nostru, iar astfel treaba noastra in bucatarie va fi simplificata. Pentru a evita problemele de sanatate, precum durerile de spate, dulapurile ar trebui aranjate astfel incat sa nu ne chinuim sa ajungem la ele din cauza inaltimii, latimii, etc.

4. Spatiul pentru depozitare nu trebuie neglijat!

O bucatarie in care toate lucrurile au locul lor si nu sunt imprastiate peste tot, este un spatiu primitor si practic. Este foarte important sa ne gandim la un spatiu suficient de mare pentru depozitarea oalelor, a veselei, a borcanelor sau a ingredientelor.

5. Bucatarii mici cu efecte mari

Pentru a mari din punct de vedere optic dimensiunile bucatariei putem recurge la cateva trucuri. Spre exemplu, cu ajutorul vopselei putem realiza acest lucru, daca zugravim peretii care stau pe lung in culori deschise si nuante calde.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro