Tunderea si intretinerea gardului viu

gard viuGardul viu necesita ajustari ce se realizeaza prin tundere, ajustari determinate de o serie de motivatii practice si estetice, iar in privinta celor estetice putem urma caile clasice sau putem da frau liber imaginatiei.

 

Tunderea periodica este necesara, la fel si curatarea ramurilor uscate. In cazul plantelor care formeaza gardul viu si care infloresc primavara devreme se impune tunderea la sfarsitul iernii cand gerurile s-au mai domolit, iar dupa scuturarea florilor operatiunea se repeta.
 
Pentru plantele care infloresc vara tunderea se poate realiza in mijlocul primaverii, aceasta operatiune ajutand la revigorarea lor.

 

Un gard viu format de cativa ani si care are frunze permanente poate fi tuns in mijlocul primaverii.

 

Pe langa aspectul estetic pe care il capata gardul viu prin ajustare trebuie avut in vedere si modul in care in timpul iernii zapada se aseaza peste el. Este bine ca zapada sa nu se acumuleze in exces pe plante, iar in cazul in care forma permite acest lucru este indicat sa indepartam zapada pentru a nu a se aseza in straturi groase.

 

Gradinamea.ro

 

 

Comentarii:

BOgdan postat pe 11 Septembrie 2010
Servicii
Taieri pomi fructiferi, tratamente fitosanitare autorizate, amenajari si intretineri spatii verzi, gazon, fertilizanti granule eliberare controlata. Info la 0723.583.490