Un birou corect aranjat face munca mai placuta

Exista in acest domeniu o serie de reguli ce trebuie respectate, la noi pentru ca asa pare normal, iar la altii pentru ca sunt prevazute in amendamente speciale.
Va prezentam in continuare cateva sfaturi de acest gen, despre cum sa va amenajati biroul in asa fel incat sa nu mai resimtiti obisnuitele dureri de spate, ochi, etc, cat timp lucrati.

1. Reglati scaunul la o inaltime potrivita, astfel incat, atunci cand stati jos, bratele sa fie paralele fata de keyboard, atunci cand tastati.
2. Monitorul trebuie sa fie asezat la aceeasi inaltime cu privirea.
3. Tineti tastatura si mouse-ul aproape de dvs., chiar daca nu le folositi mereu, pentru a nu va intinde dupa ele, atunci cand aveti nevoie.
4. Lasat destul spatiu intre tastatura si dvs., pentru a va putea odihni bratele comod, atunci cand nu tastati.
5. Asezati monitorul si tastatura in pozitiile care va convin cel mai bine: direct in fata dvs. sau putin intr-o parte.
6. Sezutul scaunului trebuie sa fie destul de mic pentru a va putea permite sa va rezemati spatele drept de spatar. In cazul in care aveti un scaun reglabil, potriviti unghiul de inclinare al spatarului pentru a va putea odihni confortabil, in pauza de lucru.
7. Evitati sa depozitati cutii cu documente sau hartii nefolosite sub birou, pentru a avea destul spatiu ca sa va intindeti picioarele.
8. Pentru cei a caror munca presupune utilizarea unui computer, este recomandat sa ia o pauza scurta la fiecare 45 de minute de lucru si sa priveasca pe geam, un obiect aflat la distanta, pentru a-si odihni ochii.

Lavinia Rorich
09.10.2006

Comentarii:

zRtiqlvUdrDVLwaAL postat pe 24 Noiembrie 2012
pYKEQNHAvoaxlqEx
curiero ,hmmm. cand aud acest cuvant imi tsrzeete amintiri..lucrat la aceasta firma cam de la inceputurile ei ( acel moment cam 3-4 angajati). evident majoritatea plecau ddeoarece se cerea prea mult si nu se oferea nici macar jumatate din munca prestata.Probabil am fost nebun ca am ramas acolo o perioada lunga asta poate datorita faptului ca trebuia sa platesc facultatea . dar stiu un singur lucru. atata timp cat am lucrat acolo nu mi-am permis nici macar o zi sa nu distrbui acel colet indiferent de situatie si credeti-ma ca au fost foarte multe situatii destul de grele.dar si-asa indiferent de situatie ne-am descurcat ( practic era munca voluntara la un moment dat).insa cu timpul s-a dezvoltat si am vazut ca destul de mult dar si mentalitatea si se pare ca i-a costat.ei cand au avut nevoie de mine i-am ajutat cu drag iar eu cand am avut nevoie de ei mi-au dat cu sutul in fund. si mi-am zis intr-o zi ca acest sistem practicat o sa ajunga la faliment pt ca nu va sti niciodata sa pretuiasca ceea ce trebuia ci doar setea dupa profit continuu. deci nu pot decat sa ma bucur pt faptul ca am avut ocazia sa vad ceea ce a ajuns curiero. multumesc pt postarea blogului.

MmBYJNrHOVL postat pe 24 Octombrie 2011
dMiyuQnjUu
My problem was a wall until I read this, then I ssmeahd it.