Usi spatioase

 

Cel mai bun moment sa va ganditi la usa de la intrare este atunci cand va construiti casa. La acel moment, o usa mai spatioasa nu va va costa mai mult decat una normala. Poate ca va ganditi ca nu aveti nevoie de o astfel de usa, dar sa faceti schimbari mai tarziu va fi mai greu si va costa mult mai mult.

Trebuie sa fiti foarte atenti la masuratoarea usii, sa o efectuati corect. Nu masurati distanta dintr-o parte a usii pana in cealalta. Este mai bine sa masuratii ôlargimea realaö a usii. Acesta este spatiul real pe care il puteti folosi atunci cand usa este deschisa. Acest spatiu nu va fi la fel de larg ca si usa. Ati putea avea nevoie de o usa de 90 cm ca sa obtineti un spatiu larg de 80 cm.

Asigurati-va ca lasati spatii libere de ambele parti ale usii. O persoana in scaun cu rotile va avea nevoie de un spatiu intre 45 si 60 cm pe partea unde este situat manerul usii. Aceste persoane vor avea nevoie si de un spatiu larg de 150 cm in fata usii. Aceste lucruri sunt valabile si pentru o persoana care foloseste un premergator.

Cel mai indicat ar fi sa nu aveti un prag la usa de la intrare. Acesta nu poate fi depasit de cei in scaun cu rotile, putand in acelasi timp sa-i incurce si pe ceilalti care nu sunt atenti si se impiedica. Incercati sa faceti pragurile la acelasi nivel cu podeaua. Daca acest lucru nu este posibil, incercati sa nu faceti pragul mai mare de 1,7 ľ 1,8 cm.

Chiar daca vi se par ca aceste modificari ale case sunt destinate numai persoanelor cu disabilitati, este bine sa tineti cont ca nu se stie niciodata ce se poate intampla, iar aceste mici modificari au inceput sa fie folosite in design-ul universal din ce in ce mai mult.

    www.incasa.ro

02 Mai 2007

Nicoleta Oprea

Comentarii:

VIebhNfU postat pe 12 August 2013
xjMrJeZf2CwV
asta probabil pertnu ca cineva undeva a recomandat nu neaparat din cauza existentei pe twitter. in fine, e mult de spus pe tema asta insa o investitie in altceva mi s-ar parea mult mai util.

P7ANln7FS postat pe 26 Iulie 2013
DoQstC2IYKuq
multumesc pt recomandari .. o sa caut flmleie, dar putin probabil sa le gasesc intr-un viitor apropiat cei de pe odc nu se uita decat la filme din 2008 2009 iar cele mai vechi sunt mare mare parte pt adulti )btw care e treaba cu postul asta? am vazut la voi toate (banuiesc ca sunteti prietene si asa ne-am si gasit) `chestionarul` asta legat de carti! De ce nu faceti unu legat de cat de bune gospodine sunteti sau amante, poate consumatoare de bauturi ce se masoara in grade nu in litri ) Eu as face niste intrebari legate de stilul de a conduce si ar fi intrebari de genu: Cati va injura pe zi in trafic (media)? sunt rautacios .. scuze!