
Construct Expo Ambient
Expozitie internationala de amenajari interioare, materiale de finisaj, acoperiri murale si pardoseli, usi si ferestre, tamplarie si vitraje, decoratiuni, corpuri de iluminat
Expozitie internationala de amenajari interioare, materiale de finisaj, acoperiri murale si pardoseli, usi si ferestre, tamplarie si vitraje, decoratiuni, corpuri de iluminat
Potrivit expertilor, 2008 va fi un an al libertatii si experimentarilor, in locul unor modele si nuante stabilite. Este anul in care oricine trebuie sa inceapa sa experimenteze
Daca inca nu ati aflat care sunt tendintele in materie de culori pentru decoratiuni si amenajari anul acesta atunci va punem noi la curent, iar daca stiti deja care sunt atunci vi le vom reaminti
Designerii si decoratorii de interioare au o sursa bogata de informatii atunci cand isi propun sa amenajeze o camera sau chiar o intreaga locuinta. Unele din aceste informatii, sau propunerile de decorare sunt prezentate clientului inainte de a se trece la amenajarea propriu-zisa. Rezultatul final trebuie sa fie o locuinta calda, primitoare, de care sa fie mandri in primul rand proprietarii, dar si realizatorii ei.
Interioarele amenajate in stil contemporan au cateva elemente definitorii: linii simple, mobilier sculptural, obiecte de arta, culori neutre dar si indraznete. Intr-o camera amenajata astfel, accesoriile sunt foarte putine la numar...
Impasibil in fata capriciilor trecatoare ale modei, amenajarile interioare in stil traditional imbratiseaza tenditele mai vechi, rezultand o imbinare delicata de mobilier si accesorii decorative care...
Culoarea este cel mai important element la care trebuie sa va ganditi atunci cand doriti sa dati personalitate unei incaperi. Oamenii vad mai mult de 16 milioane de culori, iar cand vine vorba de amenajari interioare...
Cand vine vorba de amenajari interioare, obiectele de arta - picturi, sculpturi, obiecte de colectie - sunt considerate a fi cele mai de pret accente decorative. Ele sunt acele elemente decorative care pot transforma...
Florile ne incanta privirea si ne incalzesc sufletul cu frumusetea lor. Un buchet sau un ghiveci de flori este accesoriul care se potriveste oricarui interior, indiferent de stilul de amenajare. Daca in cazul florilor putem opta pentru orice tip de aranjament, nu putem spune acelasi lucru despre recipientul in care le vom pune.
Modul in care ne amenajam locuinta spune foarte multe despre noi. Dupa o privire de ansamblu ne putem da seama daca design-ul interior a fost realizat de un “el” sau de o “ea”. O amenajare feminina se va distinge de una masculina prin liniile curbe, materialele si tesaturile luxoase, culorile discrete si detaliile asimetrice.
Scaunul se afla printre primele obiecte cu care omul isi mobileaza locuinta. Aproape fiecare incapere dispune de un astfel de obiect. Nu se stie exact cand a aparut primul scaun si cine l-a creat, dar, de-a lungul timpului, aceasta piesa de mobilier a suferit modificari radicale.
O bucatarie mica poate fi la fel de frumoasa, confortabila si moderna precum una spatioasa. Spatiul nu reprezinta o problema daca este organizat eficient. Exista si cateva trucuri pentru a mari, cel putin vizual, incaperea.
Dintre toate tipurile de aparate frigorifice, frigiderul side by side castiga tot mai multa popularitate in ultimul timp. Cu siguranta exista motive ce stau la baza acestui fenomen, deoarece, daca ar fi sa luam in considerare pretul, acesta este unul dintre cele mai scumpe frigidere.
Stilul Boho Chic nu a fost niciodata mai in voga, astfel, oricine se gandeste sa-si amenajeze locuinta intr-un stil boem va avea la dispozitie o multime de optiuni pentru a-si exprima preferintele, si in special gusturile.
Chinezii au fost primii care au descoperit secretul fabricarii portelanului. Portelanul este un material ceramic alb si translucid obtinut prin arderea la temperaturi inalte a unei paste de cuart, de caolin si de feldspat impreuna cu adaosuri de alti componenti.
La fel ca orice piesa de mobilier, si plantele contribuie intr-o anumita masura la aspectul casei tale, motiv pentru care si acestea trebuiesc alese in functie de stilul de amenajare si de dimensiunea camerei.
In natura, plantele nu cresc in mod hazardant, la intamplare, dezvoltarea lor este determinata de cerintele acestora fata de factorii externi si de gradul lor de adaptare la conditiile mediului inconjurator.
Multi proprietari se confrunta cu problema spatiului, fiind nevoiti de cele mai multe ori sa achizitioneze piese de mobilier care, “inghesuite” in mica incapere, asigura doar partea functionala dar nu si cea estetica.
In momentul in care un cuplu decide sa se mute impreuna, stilul de amenajare al locuintei trebuie ales in functie de stilul de viata si preferintele ambelor persoane. In aceasta situatie apar intrebari de genul: ce culori alegem, inchise sau deschise? Cu bucatarie open space sau inchisa?
Care este primul lucru la care va ganditi atunci cand auziti cuvantul feminin? Cu siguranta va ganditi la culoarea roz, la stilul Barbie sau la eleganta. Dar lucrurile nu stau intotdeauna astfel, mai ales cand vine vorba de designul interior.
Portocaliul este o culoare calda, luminoasa si energica, care poate fi folosita cu succes la infrumusetarea spatiilor de locuit. Portocaliul rezulta din mixajul dintre rosu si galben, dar este mai putin agresiv decat rosu si mai temperat decat galbenul.
Design-ul interior al casei tale ar trebui sa fie adaptat ultimelor noutati in domeniu. Stilul contemporan de amenajare prevede maximizarea spatiului fara a neglija insa estetica. Este o combinatie de functionalitate si design.
Semineele erau odata singura modalitate prin care puteam face caminul cald, confortabil si primitor in anotimpul rece. Lucrurile au evoluat, iar astazi ne incalzim folosind sisteme moderne de incalzire, precum incalzirea pe tavan, pe perete sau incalzirea sub pardoseala.
Stilul pop-art este un stil de design interior care ne permite sa realizam o combinatie perfecta dintre atmosfera calda a caminului si un decor unic si original.
Pentru a fi cat mai departe de zgomotul si de agitatia orasului optam pentru o casa la periferie sau pentru una aflata intr-o zona rurala. Casa de la tara reprezinta pentru multi casa de vacanta sau de weekend unde aleg sa-si petreaca cele mai calduroase zile din sezonul estival.
In designul interior fiecare detaliu conteaza. Nimic nu este pus la intamplare, mobilierul si decoratiunilor interioare fiind atent alese in functie de anumite criterii ce respecta un stil de design interior.
Gradina este spatiul in care ne simtim cel mai bine in zilele calde de vara, iar dupa fiecare sezon rece aceasta necesita ingrijiri speciale. In afara de sapat, plantat flori si plivit trebuie sa alegem si un mobilier potrivit pentru gradina care sa faca fata capriciilor vremii.
Cele mai multe case au inca din faza de proiectare prevazut un spatiu de subsol sau o boxa. Aceste zone sunt si cele mai neglijate spatii din locuinta. Fara a fi zugravite, acestora li se pune din start eticheta de “spatiu de depozitare”, ramanand astfel in anominat.
Era prin 1904 cand prima statie de metrou newyorkeza adopta placile dreptunghiulare de faianta, de culoare alba, din considerente mai mult practice. La vremea aceea, cu siguranta, nimeni nu si-ar fi imaginat macar ca un secol mai tarziu, acestea vor deveni un model popular in design-ul interior.
In conceptia noilor designeri de interior, a amesteca mobilierul vechi cu cel nou nu mai este un pacat la fel de mare ca in etapa de pionierat a disciplinei, daca acest lucru se face cu minima pricepere si inspiratie. Se pare ca teoria contrariilor care se atrag este validata din nou, dand nastere pe termen lung unui mult asteptat