
Arhitectura moderna
Acesta este un termen foarte larg, folosit atunci cand vine vorba despre unele stiluri de arhitectura care au caracteristici foarte asemanatoare, anume o forma simplificata si lipsa ornamentelor...
Acesta este un termen foarte larg, folosit atunci cand vine vorba despre unele stiluri de arhitectura care au caracteristici foarte asemanatoare, anume o forma simplificata si lipsa ornamentelor...
Bauhaus este termenul comun folosit pentru Scoala de Arta si Arhitectura Staatliches Bauhaus, care a functionat in Germania in perioada 1919-1933, si pentru modul in care au abordat problema designului...
Arhitectura peisagistica este arta si stiinta de a modifica terenul prin organizarea de elemente naturale, cultivate sau construite in conformitate cu un plan estetic.
Arhitectura peisagistica este arta si stiinta de a modifica terenul prin organizarea de elemente naturale, cultivate sau construite in conformitate cu un plan estetic.
Arhitectura peisagistica este arta si stiinta de a modifica terenul prin organizarea de elemente naturale, cultivate sau construite in conformitate cu un plan estetic.
O noua zi, o noua priveliste! Pare ireal, dar acest lucru poate deveni realitate pentru cei care viseaza sa admire in fiecare zi o alta priveliste de la fereastra propriului apartament. Arhitectii firmei de arhitectura Nextoffice din Teheran au gasit solutia pentru a realiza acesta dorinta.
Arhitectura este stiinta si arta de a proiecta si construi cladiri potrivit anumitor proportii si reguli, in functie de caracterul si destinatia constructiilor. Dar daca am cauta sa definim altfel acest termen, nu am gasi o definitie mai potrivita decat cea data de maestrul Constantin Brancusi: “Arhitectura este sculptura locuita”.
Un detaliu arhitectural minunat de multe ori trecut cu vederea, pe care unele case inca il mai au, este obloanul. Acesta era un element important in arhitectura caselor din tarile meditaraniene.
De la arhitectura exterioara pana la cele mai mici detalii ale designului interior, casele frantuzesti uimesc prin creativitate, eleganta si bun gust. Stilul frantuzesc reprezinta o combinatie armonioasa intre stilul francez din mediul rural si eleganta metropolitana pariziana.
Vastu sau Vastu Veda reprezinta stiinta constructiei/arhitecturii si este un sistem traditional de design, bazat pe alinierea directionala. Vastu a fost pentru prima oara aplicata in arhitectura hindusa, in special in construirea templelor, insa poate fi
Constructiile octogonale reprezinta un stil arhitectural unic, foarte popular in America secolului al XIX- lea. Desi i-a fost atribuit lui Thomas Jefferson, care a proiectat o casa octogonala in anul 1804, stilul nu a fost cunoscut sau folosit in arhitectura
Alaturi de simetrie, proportie, dominanta si culoare, ritmul ocupa un loc fundamental in compoziitile de arta sau arhitectura. Acesta reprezinta ordonarea si reglarea succesiunii de evenimente, bazate pe un sistem de intervale de timp, care sugereaza
Materialele nestructurale care acopera constructiile propriu zise - denumite si materiale de finisaj - sunt folosite in functie de programul de arhitectura caruia i se aplica, avand roluri multiple: protejeaza elementele de rezistenta, sporesc gradul de izolare a
Exista doua stiluri de baza in designul gradinilor si anume stilul formal sau gradina frantuzeasca si stilul informal sau gradina englezeasca.
Gradinile pot deveni, cu putina imaginatie si pricepere, o oaza bogata in care formele se ingemaneaza alaturi de culori vii, creand o ambianta plina de optimism. Multitudinea de accesorii destinate gradinilor, iazurile artificiale, piticii de gradina, aleile, peretii, plantele in sine, se pot imbina pentru a realiza efectul dorit si paleta coloristica potrivita personalitatii noastre. Rezultatul final poate fi o gradina exotica, una parfumata cu specific mediteranean, o gradina care sa ne aminteasca de vechii greci, sau de vilele romanilor, o gradina japoneza sau una mexicana. Putem obtine o gradina traditionala romaneasca sau o gradina englezeasca. Cum ne putem totusi decide ce anume dorim sa avem in preajma casei?
In perioada 18 - 21 octombrie 2007 Romexpo organizeaza cea de a XV-a editie a ROMHOTEL - expozitie internationala de arhitectura, echipamente, dotari si mobilier pentru hoteluri si restaurante. De asemenea va exista si un salon de gastronomie.
Designul pentru Centrul National de Arta si Cultura George Pompidou a fost ales in urma unei competitii intre arhitecti, incepute in 1970 pentru alegerea celui mai bun proiect de arhitectura care sa satisfaca dorinte lui George Pompidou
Secolul XVI constituie faza de formatie a unei scoli locale in arhitectura bisericeasca din Tara Romaneasca si astfel se dezvolta asa numitul stil vechi romanesc sau muntenesc
In Moldova , n secolele XIV-XIX, arhitectura bisericeasca a avut o dezvoltare proprie care are la baza elementul autohton adica arta mestesugarilor locali peste care s-au adaugat influentele straine
Utilizarea materialelor fonoabsorbante in finisajele interioare ale cladirilor a devenit o practica standard in arhitectura actuala. Desi rolul primordial al unui material fonoabsorbant modern este absorbtia sunetului, sau indeplinirea functiei de bariera acustica, acesta intruneste si alte cerinte practice cu privire la finisaje.
Desi are un caracter eteric, lumina este una din cele mai importante elemente cu care ''lucreaza'' arhitectura.
Luni, 05 iunie la ora 18:00, Centrul Ceh va invita la prezentarea studioului de arhitectura si design Olgoj Chorchoj...
Avem tot interesul pentru a obtine un efect virtual satisfacator, sa pastram intact peretele. Lambriul ajutator micsoreaza peretele, taindu-l. Arhitectura moderna renunta in parte la lambriu, incepe sa aplice pe pereti frize uriase - solutie repede parasita. S-a recurs apoi, la o bordura alba precum tavanul. Incarcatura si fastul peretelui din sec. XIX constituia o sarcina pur si simplu supraomeneasca.
Arhitectura peisagistica este arta si stiinta de a modifica terenul prin organizarea de elemente naturale, cultivate sau construite in conformitate cu un plan estetic.
Consumul de energie electrica se afla in continua crestere in 2016. Care sunt factorii principali care genereaza majorarea consumului de energie?
Primele aparate de aer conditionat au aparut in anul 1902, insa, in tara noastra, acest sistem de climatizare a intrat pe piata abia dupa 1990. Poate va intrebati cum de faceam fata temperaturilor crescute din timpul verii inainte de aparitia aparatului de aer conditionat.
Zidurile acoperite cu vegetatie erau, pana nu demult, considerate a fi in paragina, neangrijite. Situatia era privita astfel datorita plantelor cataratoare care “invadau” cladirile aflate intr-o stare avansata de degradare.
Legislatia de securitate si sanatate in munca este componenta a sistemului de reglementari prin care se urmareste asigurarea protectiei cetatenilor, respectiv segmentul specific de populatie activa, impotriva riscurilor de accidentare si/sau imbolnavire profesionala generate de prestarea oricarui proces de munca.
Folosita ca piatra de temelie de sute de ani, caramida a devenit un material foarte interesant pentru decoratiunile interioare. Daca unii fac eforturi sa ascunda aspectul natural al zidurilor de caramida, altii vad in acesta nu doar functionalitate ci si proprietati decorative excelente.
In conceptia noilor designeri de interior, a amesteca mobilierul vechi cu cel nou nu mai este un pacat la fel de mare ca in etapa de pionierat a disciplinei, daca acest lucru se face cu minima pricepere si inspiratie. Se pare ca teoria contrariilor care se atrag este validata din nou, dand nastere pe termen lung unui mult asteptat