cultura de mazare

Alte cautari:

  • Usturoi

    Usturoi

    Cultura de usturoi se face într-un teren însorit care nu se îngrasa cu gunoi de grajd. Se planteaza bulbisorii (catei) de usturoi toamna (septembrie-octombrie) sau primavara (martie-aprilie), la distanta de 25-30 cm între rânduri si 12-15 cm pe rând. La plantarea de toamna, cateii se introduc la cca 3 cm adâncime în pamânt, iar la cea de primavara la 1,5 -2 cm.

  • Mazare

    Mazare

    De la mazare se recolteaza pastaile, care contin boabele folosite pentru consum la conserve sau mancaruri.

  • Maghiranul, parfum de Mediterana

    Maghiranul, parfum de Mediterana

    Maghiranul - Majorana hortensis, creste ca o tufa de mici dimensiuni si este o planta decorativa potrivita pentru gradinile insorite care nu dispun de foarte mult spatiu. In combinatie cu busuiocul, cimbrul, mararul si cimbrisorul, se obtine un colt feeric care va parfuma gradina si va indeparta tantarii.

  • Cultura hidroponica a legumelor

    Cultura hidroponica a legumelor

    Cultivarea legumelor fara a le planta in pamant se numeste cultura hidroponica. Chiar din denumire se intelege ca plantele - legumele - sunt cultivate in apa in care au fost dizolvate substante nutritive. Totusi, aceasta este numai una din...

  • Cresterea citricelor (lamai, portocali, etc.) ca arbusti de interior

    Cresterea citricelor (lamai, portocali, etc.) ca arbusti de interior

    De-a lungul istoriei, oamenii au incercat sa cultive citrice in interior. Romanii cresteau lamai in sere. Regele Louis al XIV-lea indragea atat de mult parfumul florilor de portocal incat a comandat construirea primei gradini de porticali si le-a cerut gradinarilor sai ca pomii sa fie mereu in floare

  • Castravetii

    Castravetii

    Cultura timpurie de castraveti se produce prin rasaduri, fie in ghivece, fie pe brazde (rasaduri reci). Semanatul in ghiveci sau pe brazde se face la inceputul lunii martie (2-3 seminte la ghiveci sau brazda).

  • Lucrarile de intretinere a legumelor cultivate in solarii

    Lucrarile de intretinere a legumelor cultivate in solarii

    Lucrarile de intretinere a legumelor cultivate in solarii. Avantajul cultivarii legumelor in solarii este, ca si in cazul celor mentinute in sere, independenta fata de mediul inconjurator. Incinta este menita sa le ofere plantelor tot atat lumina ca si in mediul extern, in plus, o temperatura mai ridicata si constanta le asigura conditiile optime de dezvoltare.

  • Legumele si fructele in alimentatie

    Legumele si fructele in alimentatie

    Suntem mai interesati ca oricand de efectele pozitive ale legumelor, de retete, de gust, de agricultura ecologica si sanatate, insa numarul legumelor si fructelor consumate in mod obisnuit este in scadere.

  • Condimentele

    Condimentele

    Condimentele sunt substante picante de origine minerala, vegetala, animala sau sinteza, care adaugate unor produse alimentare sau preparate alimentare dau un gust sau o aroma specifica. Aroma si gustul sunt date de uleiurile eterice si...

  • Rubarba - Rheum rhabarbarum

    Rubarba - Rheum rhabarbarum

    Rubarba sau revent, pe numele ei stiintific Rheum rhabarbarum sau Rheum officinale, este de fapt o leguma folosita in preparatele culinare si in medicina...

  • O leguma sanatoasa pentru tensiunea arteriala: sfecla rosie

    O leguma sanatoasa pentru tensiunea arteriala: sfecla rosie

    Printre substantele benefice continute de radacina sfeclei se numara sarurile de potasiu cu efecte benefice asupra tensiunii arteriale. Este important de retinut ca spre deosebire de majoritatea vitaminelor, acestea nu sunt distruse sau inactivate prin tratament termic, deci proprietatile sfeclei sunt prezente indiferent daca este servita cruda sau preparata

  • Delicatese din gradini: sparanghelul

    Delicatese din gradini: sparanghelul

    Sparanghelul este o leguma scumpa, rara si pretentioasa atat la cultivare cat si la gatit. Este considerat o delicatesa iar retetele pe baza de sparanghel sunt rafinate si necondimentate, pentru a pune in valoare gustul sau unic asemanator cu al conopidei

  • Lupin

    Lupin

    Familia: Fabaceae Tip: planta perena Inaltime: 1,3-1,5 m Diametru: 60 cm Perioada de inflorire: primavara tarziu pana vara devreme

  • Salata

    Salata

    Salata este cunoscuta sub mai multe varietati: salata capatana, alungita, de foi si salata aurie.

  • Rosia

    Rosia

    Rosiile reprezintă una din principalele culturi din grădina de legume, datorită fructului care e un aliment foarte valoros, ce contine însemnate cantităti de substante hrănitoare. Într-un kg de rosii se găsesc cca 30-40 gr zaharuri, 20-60 gr vitamina A, 20-60 gr vitamina C, 40-50 mg calciu, 20-30 mg fier.

  • Lalele, lalele...

    Lalele, lalele...

    Numele stiintific al lalelelor, intilnit in toata lumea, este de origine persana, venind de la termenul -tulben-care inseamna turban, ca aluzie la asemanarea cupei florale cu traditionalele lor turbane.

  • Cultivarea ciupercilor Pleurotus

    Cultivarea ciupercilor Pleurotus

    Cultivarea ciupercilor Pleurotus debuteaza la inceputul secolului 20, primele mentionari referindu-se la culturi in Germania si Franta.

  • Cultivarea ciupercilor

    Cultivarea ciupercilor

    Suprafetele cultivate cu ciuperci sunt in continua crestere. In Europa, productia de ciuperci reprezinta 58% din productia mondiala, care se ridica la peste 1.500.000 de tone anual.

  • Chimionul, tehnologia culturii

    Chimionul, tehnologia culturii

    In stare spontana, chimionul este intalnit pretutindeni in Europa; la noi in tara il intalnim mai des in flora regiunilor de deal.

  • Fasole verde

    Fasole verde

    Se seamana in primavara, mai tarziu, cand temperaturile incep sa creasca (sfarsitul lunii aprilie, inceputul lunii mai).

  • Ceapa

    Ceapa

    Contine multe substante hranitoare: zaharuri, vitamine si substante active care omoara microbii.

  • Capsunul

    Capsunul

    Arbust fructifer Denumire stiintifica: Fragaria grandiflora Familia: Rosaceae Origine: Hibrid Dimensiuni: 5 - 10 cm

  • Accesorii inspirate din cultura Indiana

    Accesorii inspirate din cultura Indiana

    Cultura indienilor este admirata de multe neamuri, datorita unicitatii si istoriei sale colorate. Arta indiana este si ea una dintre cele mai complexe, dar si cele mai frumoase, datorita multitudinii de legende despre zeitati si templele inchinate

  • Alegerea perfecta a paharelor de vin

    Alegerea perfecta a paharelor de vin

    Cel ce cunoaste cultura vinului ar trebui sa stie din ce pahare sa-si serveasca oaspetii cu diferitele sortimente de vin. Pentru a savura gustul acestei bauturi nu trebuie sa fii un specialist in acest domeniu. Cu toate acestea trebuie sa aveti in vedere

  • Taierea vitei de vie pe tulpina inalta si semiinalta

    Taierea vitei de vie pe tulpina inalta si semiinalta

    Se practica mai multe tipuri de taiere si conducere a vitei de vie: pe tulpina de 70-80 cm (cultura semiinalta) sau de 1,00-1,20 m, chiar 1,50 m (cultura inalta). Tipurile de taieri care pot fi practicate: mentionam cordonul, uni sau bilateral...