desert de post

Alte cautari:

  • Supa de ceapa

    Supa de ceapa

    - reteta de post - Ingrediente: 3 cepe 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 telina mica

  • Plachie de fasole

    Plachie de fasole

    - reteta de post - Ingrediente: 500 g fasole boabe 200 ml ulei 3 cepe 2 capatani ...

  • Cartofi cu verdeturi

    Cartofi cu verdeturi

    - reteta de post - Ingrediente: 12 cartofi mari 100 ml ulei 100 gr orez 1 ceapa...

  • Mazare cu marar

    Mazare cu marar

    - reteta de post - Ingredient: 1 kg. mazare boabe curatate 2 cepe

  • Terariu - o lume in miniatura

    Terariu - o lume in miniatura

    Un terariu este, prin definitie, o gradina aflata sub sticla. Aceasta tehnica era foarte populara in perioada victoriana si acum se pare ca incepe sa castige din ce in ce mai mult teren. Astfel se pot recrea tot felul de ...

  • Desert racoros de vara - tort cu zmeura si iaurt

    Desert racoros de vara - tort cu zmeura si iaurt

    Un desert cu fructe se potriveste perfect zilelor toride de vara. Daca nu trebuie sa aprindem cuptorul, este si mai bine. Deserturile care nu necesita coacere le va reusi perfect si celor mai putin experimnetate bucatarese.

  • Desert traditional austriac: Sachertorte

    Desert traditional austriac: Sachertorte

    Sachertorte, traditionalul desert austriac, va fi cu siguranta pe placul iubitorilor de ciocolata. Desi nu este un desert sofisticat, totrul vienez va va surprinde cu gustul sau rafinat. Dar nu gustul este cel care a facut acesta prajitura atat de celebra, ci povestea ei, care a inceput in 1832.

  • Desert frantuzesc: creme brulee

    Desert frantuzesc: creme brulee

    Unul dintre cele mai renumite deserturi frantuzesti este creme brulee. Foarte fin si delicios, acest desert poate fi servit in orice moment al zilei. Creme brulee seamana foarte mult cu traditionala crema de zahar ars, insa ingredientele sunt altele iar textura este ceva mai cremoasa.

  • Tarta cu pere si crema de iaurt

    Tarta cu pere si crema de iaurt

    Cand ai pofta de ceva bun, incearca o reteta simpla si delicioasa - tarta cu crema de iaurt si pere. Acest desert, pe langa faptul ca este foarte gustos, este si sanatos. Zemoase si aromate, perele sunt unele dintre cele mai cautate fructe ale sezonului.

  • Cocktail racoros de vara – Limoncello

    Cocktail racoros de vara – Limoncello

    Limoncello este o bautura aromata si revigoranta, ideala pentru zilele toride de vara. Cocktailul de lamaie isi are originile in sudul Italiei, si a devenit cunoscut in intreaga lume inca de acum un secol, cand Vincenza Canale, care conducea un hotel pe insula Capri, le-a oferit oaspetilor sai un mic pahar cu lichior de lamaie, pe post de bautura servita dupa masa sau digestiv.

  • Rulada de biscuiti cu nuca de cocos

    Rulada de biscuiti cu nuca de cocos

    Un desert simplu de facut, dar fi foarte gustos, care poate fi consumat si in timpul postului este Rulada de biscuiti cu nuca de cocos. In perioada postului renuntam la foarte multe alimente de baza, cum ar fi carnea, ouale si lactatele, si punem accent mai mult pe fructe si legume.

  • Desert italienesc: Tiramisu

    Desert italienesc: Tiramisu

    Prajitura Tiramisu este un desert traditional italian foarte delicios si apreciat peste tot in lume. Aceasta prajitura a fost denumita altfel la inceput, si anume Bagatela Toscana, si a fost preparata prima data in Siena, o localitate din Italia, cu ocazia vizitei Marelui Duce Cosimo al III-lea de Medici.

  • Desert oriental – Cataif cu nuca si frisca

    Desert oriental – Cataif cu nuca si frisca

    Cataiful, cunoscut si sub denumirea de Konafa, Knafah, Knafe, Kenafi, este un desert specific bucatariei orientale. Turcii, egiptenii, libanezii si palestinieni il prepara de cand se stiu, prajitura fiind una dintre cele mai populare din Orientul Mijlociu.

  • Pere in sos de vin

    Pere in sos de vin

    Acesta este un desert special si de efect, aromat, ce poate fi consumat oricand. Desertul este foarte usor de preparat. Veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 pere, 500 ml vin rosu, 1 portocala, 130g zahar brut, 2 linguri affine, 2 nuci macinate, 2 cuisoare,1/4 lingurita scortisoara, 1/4 lingurita nucsoara.

  • Desert libanez – prajitura cu gris si iaurt

    Desert libanez – prajitura cu gris si iaurt

    Deserturilor libaneze sunt cunoscute si apreciate in toata lumea. Acestea sunt in mare parte preparate cu miere sau apa de trandafiri. Baclavaua, maamoul si sfouful sunt doar cateva dintre cele mai bune deserturi libaneze. Prajitura cu gris si iaurt este un alt desert delicios care merita incercat.

  • Bite me – lampa de birou comestibila

    Bite me – lampa de birou comestibila

    La prima vedere, creatia designerului american Victor Vetterlein pare o lampa simpla de birou care surprinde prin forma si prin textura materialului din care este confectionata. Corpul de iluminat intra insa in sfera obiectelor ciudate odata cu citirea mesajului inscriptionat: Bite me (musca-ma).

  • “Vis de iarna” - ceva dulce pentru masa de Craciun

    “Vis de iarna” - ceva dulce pentru masa de Craciun

    Cei care iubesc frisca si ciocolata alba pot realiza un desert delicios, care poate fi servit atat de Craciun cat si in seara de Revelion. Desertul este usor de facut si este perfect pentru anotimpul rece. Este vorba despre tortul “Vis de iarna”, care va va cuceri atat prin gust cat si prin aspect.

  • Prajitura cu miere si nuci

    Prajitura cu miere si nuci

    Pe masa de Paste suntem obisnuiti sa avem in fiecare an traditionalul cozonac si pasca. Cu toate acestea, simtim nevoia si de un altfel de desert, mai simplu si mai usor. Daca nu ati folosit toate nucile la cozonac, va propunem sa incercati prajitura cu miere si nuci.

  • Trufe de ciocolata

    Trufe de ciocolata

    Ciocolata, desertul preferat al multora, este si ingredientul ce sta la baza celor mai delicioase prajituri. Mult timp ciocolata a fost considerata de medici si nutritionisti un pericol pentru sanatate, insa, cercetarile recente demonstreaza ca amestecul de cacao, zahar si lapte nu este atat de periculos pe cat se credea.

  • Moelleaux au Chocolat

    Moelleaux au Chocolat

    Cei care au avut ocazia sa savureze desertul frantuzesc Moelleaux au Chocolat cu siguranta au ramas cu impresia unei prajituri fine si sofisticate, greu de preparat. Este intr-adevar un desert rafinat insa nici pe departe unul complicat.

  • Decor rustic cu trunchiuri de copac si busteni

    Decor rustic cu trunchiuri de copac si busteni

    Daca ne dorim o amenajare in stil rustic trebuie sa optam pentru elemente naturale, iar lemnul este unul dintre materialele cele mai apreciate pentru un astfel de decor. Lemnul este prezent aproape in toata incaperea, in mobilier, pardoseala, accesorii, chiar si peretii sunt imbracati in lemn.

  • Prajitura cu crema de lamaie

    Prajitura cu crema de lamaie

    Lamaia este este un aliment aromat foarte des folosit la prepararea deserturilor, si nu numai. Si nu doar sucul de lamaie este folosit, ci si coaja acesteia care este un ingredient esential in multe retete. Este perfecta mai ales atunci cand avem nevoie de aroma concentrata de lamaie fara sa adaugam lichid.

  • Welwitschia mirabilis – una dintre cele mai vechi specii de plante

    Welwitschia mirabilis – una dintre cele mai vechi specii de plante

    In zona desertica a Namibiei se gaseste una dintre cele mai vechi specii de plante. Este vorba despre Welwitschia mirabilis, o ramasița a florei de acum 100 de milioane de ani. Descoperita in anul 1860 de botanistului austriac Friedrich Welwitsch, planta este una extrem de rara.

  • Galuste cu prune

    Galuste cu prune

    Un desert care cu siguranta va va aduce aminte de copilarie sunt galustele cu prune. Putini stiu insa ca acest desert atat de gustos care ni-l preparau bunicile este de origine austriaca. Acest desert era facut in special toamna, cand apareau prunele pe piata.

  • Clatite cu branza dulce la cuptor

    Clatite cu branza dulce la cuptor

    Clatitele se numara printre cele mai consummate deserturi din intreaga lume. Dar, in functie de umplutura, clatitele pot fi servite si ca aperitiv, uneori chiar si ca fel principal de mancare. Clatitele umplute cu branza dulce pot fi insa servite atat ca desert cat si ca gustare.