
Masa cu petale
Inspirat de natura, designerul Salih Teskeredzic a proiectat o piesa de mobilier inedita, ce poate revitaliza o incapere intreaga. Aceasta piesa de mobilier este de fapt o masa, ce are un design aparte fata de cele traditionale.
Inspirat de natura, designerul Salih Teskeredzic a proiectat o piesa de mobilier inedita, ce poate revitaliza o incapere intreaga. Aceasta piesa de mobilier este de fapt o masa, ce are un design aparte fata de cele traditionale.
Pernele de podea nu sunt doar simple elemente de design, ele pot fi trecute pe lista pieselor de mobilier necesare intr-o locuinta, inlocuind cu succes clasicul scaun. De fapt, acestea asigura confortul de sute de ani celor din tarile arabe, fiind o piesa importanta in amenajarile interioare.
Taburetul face parte din categoria pieselor de mobilier practice si usor de folosit, ce pot fi integrate usor in decorul camerei. Forma, culoarea si marimea lor poate fi stabilita si adaptata in functie de stilul de design al incaperii.
Reusita unei amenajari depinde foarte mult de paleta cromatica folosita. Piesele de mobilier, elementele de decor, pot avea linii fine, elegante, dar daca cromatic nu se potrivesc intre ele, aspectul de ansamblu poate fi unul dezastros.
De fiecare data cand simtim nevoia sa facem o schimbare in spatiul de locuit apelam la ultimele tendinte in domeniu. Schimbarea poate fi una radicala, schimband intru totul stilul de design, sau una partiala, prin introducerea in decor a unor elemente care sa capteze privirea.
Tapetul este un element de decor ce va fi mereu in tendinte. Varietatea modelelor si a culorilor ne permit sa ne definim propriul stil de design interior, de la contemporan la romantic la rustic sau eclectic.
Multi proprietari se confrunta cu problema spatiului, fiind nevoiti de cele mai multe ori sa achizitioneze piese de mobilier care, “inghesuite” in mica incapere, asigura doar partea functionala dar nu si cea estetica.
In momentul in care un cuplu decide sa se mute impreuna, stilul de amenajare al locuintei trebuie ales in functie de stilul de viata si preferintele ambelor persoane. In aceasta situatie apar intrebari de genul: ce culori alegem, inchise sau deschise? Cu bucatarie open space sau inchisa?
V-ati decis asupra unei culori pentru camera de zi, bucatarie sau dormitor, dar apare intrebarea: ce culoare de accent ar trebui sa folosesc? Poate ca ati auzit cat de bine merg impreuna galbenul si rosul, sau poate aveti doua culori preferate, dar nu sunteti sigur cum va arata acesta combinatia in camera dumneavoastra.
Foarte multe persoane prefera tavanele simple, vopsite in alb, din mai multe motive, fie nu vor sa incarce prea mult decorul camerei, fie considera ca aceasta este cea mai potrivita alegere.
Printre cele mai recente si interesante aparitii in materie de design mobilier se gaseste si colectia ERGO proiectata de designerul Antonio Pascale.
Cei care si-au schimbat locuinta macar o data stiu ca aceasta operatiune implica multa alergatura si stres, mai ales daca procesul mutarii nu este organizat cum trebuie.
Cand vine vorba de design orice obiect poate capata “o noua fata” intr-un timp relativ scurt, in functie de ideile creative ale specialistilor in domeniu.
Planificati o remodelare a bucatariei? Aflati care sunt cele mai noi tendinte de design interior si integrati-le in noul decor daca acestea se identifica cu stilul vostru de viata.
Semineul, acest “accesoriu” folosit astazi ca element de design, a fost intrebuintat in trecut pentru o multime de scopuri practice: gatit, incalzire si alte utilizari interne. In aceste vremuri, cand incalzirea este centralizata, semineul prezinta un interes mai degraba estetic decat functional.
In procesul de design interior fiecare detaliu conteaza. Trebuie sa existe o imbinare perfecta intre elementele ce alcatuiesc decorul: piese de mobilier, perdele, tapiterie, covoare, lampi, obiecte de arta.
Din dorinta de a afisa doar lucruri necesare in locuinta, fara a da impresia de supraaglomerare a spatiului, designerii de interior prezinta perspective interesante cu privire la utilizarea de forme si materiale in crearea unor accesorii versatile pentru interior.
Printre cele mai importante accesorii de design interior se numara perdelele, lenjeria de pat si fata de masa. Decorul nu se poate lipsi de acestea, piesele contribuie atat la confortul camerei cat si la aspectul general al acesteia
Amenajarea unei bai de mici dimensiuni poate fi uneori dificila. Un spatiu redus nu ne permite sa ne punem in aplicare toate ideile de design. Trebuie sa alegem cu atentie schema de culori si mobilierul pe care dorim sa-l integram in decor.
De la un an la altul moda se schimba, noi tendinte apar atat in design-ul vestimentar cat si in cel de mobilier. Daca unele piese sunt inlocuite cu unele mai practice, cu un design modern, altele rezista in timp ca atare, pastrandu-si forma si functia pentru care au fost construite.
Decorul unei incaperi este dictat fara indoiala de piesele principale de mobilier. Modelul, culoarea si materialele din care acestea sunt facute, impune un anumit stil de design incaperii.
Design-ul interior al casei tale ar trebui sa fie adaptat ultimelor noutati in domeniu. Stilul contemporan de amenajare prevede maximizarea spatiului fara a neglija insa estetica. Este o combinatie de functionalitate si design.
Bulinele, sau asa numitele “polk dots”, au fost abordate in moda in a doua jumatate a secolului nouasprezece, mai intai in design-ul vestimentar, si ulterior in designul de interior.
Motivul reprezinta in artele vizuale elementul cheie al unei teme decorative si poate aparea o sigura data sau de mai multe ori in aceeasi compozitie. In designul interior, cele mai intalnite motive amintesc de culturi sau tari exotice, de plante, de animale si de unele simboluri intrebuintate larg.
Stilul pop-art este un stil de design interior care ne permite sa realizam o combinatie perfecta dintre atmosfera calda a caminului si un decor unic si original.
Renumita pentru texturile si culorile sale fascinante, sticla decorativa reprezinta o alternativa moderna la placile clasice de ceramica.
In fiecare an, designerii de decoratiuni interioare ne surprind cu noi tendinte in domeniu care reflecta stilul nostru de viata, aflat intr-o continua schimbare.
Atat in amenajarile interioare cat si in cele exterioare atentia cade pe detalii si design. Gradina, la fel ca interiorul unei locuinte, poate fi amenajata in mai multe stiluri. Stilul este dat de pozitionarea si modul de aranjare a elementelor principale ce alcatuiesc peisajul: plante, mobilier de gradina, elemente decorative, arbusti.
Unele holuri de la intrare sunt separate de celelalte camere din casa, in timp ce altele pur si simplu fuzioneaza cu camera de zi. Oricare din aceste doua variante este buna daca spatiile au un stil propriu si difera de celelalte incaperi.
Sa te simti confortabil in casa ta este cel mai important lucru in design-ul interior. Pentru a obtine acest confort unii apeleaza la sfaturile unui specialist, dar cei mai multi doresc sa se descurce pe cont propriu.