fructele toamnei

Alte cautari:

  • Supa crema de conopida

    Supa crema de conopida

    Fructele si legumele reprezinta o componenta importanta a unui regim alimentar sanatos si echilibrat, mai ales pe perioada postului, cand sunt excluse din alimentatie o mare parte din alimente.

  • Florile, elemente decorative si in farfurie

    Florile, elemente decorative si in farfurie

    Ati incercat vreodata gustul florilor? Petalele lor multicolore ne incanta privirea iar mireasma lor simtul olfactiv. Putin stiu insa ca florile ne pot incanta chiar si papilele gustative. La fel ca si legumele si fructele, florile au un continut crescut de minerale, vitamine si enzime.

  • Detalii decorative pentru amenajarile de toamna

    Detalii decorative pentru amenajarile de toamna

    Toamna nu aduce odata cu ea doar ploi, vreme mohorata si temperaturi scazute, ci si o explozie de culoare care ne surprinde si ne incanta cu frumusetea ei an de an. Daca facem o plimbare in mijlocul naturii vom mai putea observa ceva: mireasma unica

  • Idei pentru confectionarea decoratiunilor de toamna

    Idei pentru confectionarea decoratiunilor de toamna

    Vara isi ia ramas bun, insa si toamna are farmecul si sarmul ei aparte! Frunzele frumos colorate cad pe covorul aramiu deja format pe pamant, iar fructele coapte imprastie miresme dulci, imbietoare in adierea vantului racoros. Primiti aceasta

  • Marula (Sclerocarya birrea)

    Marula (Sclerocarya birrea)

    Atunci cand ajung la maturitate, fructele au un invelis de culoare galbena, fiind foarte bogate in vitamina C - aproximativ de opt ori mai bogate decat portocalele - suculente si acidulate, avand o aroma deosebita. In interiorul acestora se gasesc samburii

  • Sensibilitatea Mimosei pudica

    Sensibilitatea Mimosei pudica

    Este o planta anuala, vesnic verde, care reprezinta un punct de atractie in orice gradina botanica. Este inrudita cu salcamul, fructele compuse sunt asezate pe doua randuri de-a lungul petiolului, iar florile delicate se prezinta sub forma unor balonase

  • Curmalul (Phoenix dactylifera)

    Curmalul (Phoenix dactylifera)

    Curmalul este o specie de palmier din genul Phoenix, familia Arecaceae, fiind cultivat, cu precadere, pentru fructele sale cu un bogat continut de zahar, fier si potasiu. Datorita plantarii intensive, originea i s-a pierdut in timp, insa, cel mai probabil

  • Proprietatile fructelor si legumelor

    Proprietatile fructelor si legumelor

    Fructele si zarzavaturile au valori nutritive si calorice cunoscute de toti . Este bine de stiut, ca sub raport caloric, de exemplu, 100 de grame de struguri de buna calitate echivaleaza cu o cantitate similara de carne slaba de vaca sau de peste. In acelasi timp, merita sa stiti ca banalul cartof se constituie in materia prima a celei de-a doua paini a spetei umane.

  • Vitamina E

    Vitamina E

    Uleiurile vegetale bogate in acizi grasi nesaturati: soia, porumb, floareaşsoarelui, fructele oleaginoase - arahide, seminte de floarea-soarelui etc., germenii de cereale, legumele verzi, spanacul, in special, si rosiile reprezinta principalele surse alimentare de vitamina E

  • Vitamina B12

    Vitamina B12

    Vitamina B12 se gaseste doar in alimentele de origine animala: carne - mai ales in ficat, lapte, produse lactate, oua, precum si in fructele de mare: crabi, stridii, scoici

  • Vitamina B8 sau Vitamina H

    Vitamina B8 sau Vitamina H

    Carnea proaspata, legumele si fructele crude (neprelucrate termic sau conservate) sunt necesare pentru aportul zilnic de biotina, ca si drojdia de bere, organele de vita, laptele, produsele lactate

  • Legumele si fructele in alimentatie

    Legumele si fructele in alimentatie

    Suntem mai interesati ca oricand de efectele pozitive ale legumelor, de retete, de gust, de agricultura ecologica si sanatate, insa numarul legumelor si fructelor consumate in mod obisnuit este in scadere.

  • Legumele si fructele

    Legumele si fructele

    Legumele constituie cea mai importanta sursa de vitamine (C, A, B) numai in masura in care sunt cumparate proaspete si pastrate in conditii optime...

  • Dieta cu mere si cu lamai purifica si slabeste

    Dieta cu mere si cu lamai purifica si slabeste

    Dietele pe baza de fructe nu numai ca revitalizeaza organismul, insa mentin si silueta. Acestea sunt doar doua motive pentru care dieteticienii recomanda fructe precum merele si lamaile in alimentatia zilnica. Sunt doua modalitati ideale de lupta impotriva bolilor, acum, in mijlocul toamnei.

  • Fructe exotice - Cherimoya

    Fructe exotice - Cherimoya

    Cherimoya este unul dintre fructele exotice vulnerabile la transport, motiv ce determina un export mai scazut.

  • Agris

    Agris

    Agrisele dulci se pot recolta de doua ori intr-o perioada relativ scurta de timp. Prima oara agrisele se pot culege inainte inainte de a se coace complet, pentru a se face dulceata sau pentru a se congela; cand sunt coapte agrisele...

  • Grabiti-va, sunt ultimele zile in care mai puteti culege catina

    Grabiti-va, sunt ultimele zile in care mai puteti culege catina

    In acest an temperaturile scazute isi fac de abia de astazi simtita prezenta, in cea mai mare parte a tarii. In special in zonele de campie fructele nu au fost afectate de ploi sau brume si se afla in aceasta perioada la maturitate deplina, atunci cand si cantitatea de substante nutritive este cea mai mare.

  • Curatenia de toamna in gradini

    Curatenia de toamna in gradini

    Dupa culegerea fructelor, pomii se curata de crengile uscate, de tumefierile scoartei si de fructele mumifiate ramase pe crengi. Uscaturile se ard, operatiune obligatorie in cazul prezentei unor boli sau daunatori.

  • Dovlecelul patison

    Dovlecelul patison

    Se intrebuinteaza fructele foarte tinere pentru prepararea diferitelor mancaruri. Este un dovlecel de dimensiuni mai mici, cu un gust asemanator castravetului. Aidoma castravetilor, din patison se pot obtine muraturi foarte apreciate

  • Pentru un apartament exotic: arborele de avocado

    Pentru un apartament exotic: arborele de avocado

    Avocado, numit si Persea americana, este un arbore originar din America de Sud. Cultivat atat ca arbore ornamental dar si pentru fructele sale binecunoscute, avocado poate fi transformat si in planta de apartament.

  • Picanterii in gradina: ardeii iuti

    Picanterii in gradina: ardeii iuti

    Ardeii iuti (Capsicum annuum) sunt plante anuale excelente pentru a fi plantate atat vara in gradina cat si ca plante ornamentale in interiorul locuintelor. Daca sunt crescute in vase, le puteti aduce la interior inainte de primul inghet si va puteti bucura in continuare de fructele lor pe durata lunilor de iarna

  • O gradina pentru sfarsitul verii

    O gradina pentru sfarsitul verii

    Acest strat de flori explodeaza in culoare la sfarsitul verii si arata extraordinar de bine pe toata perioada toamnei. Sapte plante perene si o planta anuala creaza o varietate de culori si texturi pe tot sezonul cald...

  • Antracnoza vitei de vie

    Antracnoza vitei de vie

    Boala este produsa de ciuperca Gleosporium ampelophagum. Sint atacate toate organele aeriene ale vitei de vie, in special primavara sau la inceputul toamnei...

  • Monilioza semintoaselor

    Monilioza semintoaselor

    Denumire stiintifica: Monilinia fructigena. Sinonime: Putregaiul brun si mumifierea fructelor. Este o ciuperca care ataca ramurile cu frunze, florile si fructele in diferite faze de coacere. In timpul infloritului, primavara, unele ramuri tinere...

  • Viespile cu fierastrau

    Viespile cu fierastrau

    Distrug fructele de prun; larvele tinere rod samburii cruzi, iar pe masura intineririi samburilor, rod pulpa sapand galerii in care se gasesc excrementele larvare si resturile de hrana. O singura larva poate distruge 4-6 fructe...

  • Viespea samburilor de prun

    Viespea samburilor de prun

    Larvele tinere rod samburii cruzi de prun, iar pe masura intaririi samburilor, rod pulpa fructului, sapand galerii in care se gasesc fecalele larvei si resturi de hrana. Fructele atacate raman mici si cad. Larvele ierneaza in pamant...

  • Viermele merelor

    Viermele merelor

    Denumire stiintifica: Cydia pomonella. Ataca fructele de mar si mai putin pe cele de par, gutui, cais, piersic si nuc. Fructele atacate prezinta gauri pline cu resturi de hrana si materii fecale ale daunatorului. Aceste fructe raman pipernicite...